U Kolašinu zadovoljni posjetom

Najveći broj gostiju su individualni, sportske organizacije i turisti iz Izraela, Belgije, Francuske

2574 pregleda 2 komentar(a)
U Kolašinu veliki broj gostiju, Foto: Dragana Šćepanović
U Kolašinu veliki broj gostiju, Foto: Dragana Šćepanović

U Kolašinu su, kažu u lokalnoj Turističkoj organizaciji (TO), trenutno zadovoljni posjetom.

Popunjenost hotelskih kapaciteta je približno 80 odsto, a slična situacija je i kod izdavaoca soba i apartmana.

Najveći broj gostiju, kaže direktor TO Aleksandar Vlahović, su individualni gosti, kao i sportske organizacije iz Crne Gore, zatim turisti iz Izraela, Belgije, Francuske.

”Prema najavama, u narednom periodu se očekuje bolja popunjenost smještajnih kapaciteta. U saradnji sa Centrom za kulturu i Opštinom Kolašin za ovu ljetnju sezonu smo pripremili izuzetno zanimljiv program pod nazivom “Ljeto u Kolašinu”, koji obuhvata muzičke koncerte, zabavni program i program za djecu, pozorišne predstave, slikarske izložbe, promocije knjiga, nastupa KUD-a, sportske događaje, manifestacije koje promovišu tradicionalnu gastronomsku ponudu”, kaže Vlahović.

Aktivni odmor je u fokusu, objašnjavaju u TO, pa rade na obnovi markacija pješačkih i biciklističkih staza u okolini grada. Urađena je i nova mapa grada sa QR kodovima, čijim skeniranjem turisti mogu dobiti više informacija o ponudi grada, smještaju, restoranima…

”U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) ugostili smo brojne studijske grupe novinara i influensera. Ponudu Kolašina smo predstavili novinarima iz Izraela, BiH, Poljske, udruženju turističkih novinara regiona “Prizma” i brojnim drugim. Sve te aktivnosti će pozitivno uticati na dalju promociju i predstavljanje Kolašina kao atraktivne turističke destinacije”, očekuje Vlahović.

Bonus video: