Sređuju fasade u centru Kolašina

Uklanjanjem stare kaldrme, započeti su prije nekoliko dana i radovi na adaptaciji dijela Ulice Buda Tomovića i Trgu borca

3896 pregleda 7 komentar(a)
Radno u Kolašinu, Foto: Opština
Radno u Kolašinu, Foto: Opština

Opština je započela obnovu fasada zgrada u centru grada.

Radovi na fasadama zgrada na Trgu borca, objašnjavaju u lokalnoj upravi, samo su jedna od aktivnosti “kampanje za uredan i moderan grad”.

Ta kampanja, najavljuju, sprovodiće se intenzivno i narednih mjeseci.

”U ovoj fazi, planirano je i renoviranje fasada u Ulici vojvode Mine, dok je za ostale zgrade objajavljen Javni poziv za sufinansiranje, za šta je Opština Kolašin budžetom opredijelila pedeset hiljada eura. Ukupna vrijednost započetih radova za ukupno četiri objekta, iznosi oko 15.000 eura i biće dijelom sufinansirane u saradnji sa vlasnikom poslovnog prostora u jednoj od zgrada na Trgu borca. Rok za završetak započetih radova, koje izvodi firma ‘Vukićević plafonex doo’ je polovina jula”, kazali su u lokalnoj upravi.

Uklanjanjem stare kaldrme, započeti su prije nekoliko dana i radovi na adaptaciji dijela Ulice Buda Tomovića i Trgu borca.

Postojeća kaldrma je, objašnjavaju u Opštini, devastirana usljed nepovoljnih vremenskih prilika.

Radovi obuhvataju skidanje postojeće kaldrme, čišćenje i pripremu terana. Potom će se pristupiti postavljanju kaldrme i fugovanju.

Bonus video: