Ivan Mitrović podnio ostavku u savjetu RTCG-a

Član Savjeta RTCG Nikola Vukčević razgovarao je danas u Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), po prijavi NN lica, a koja se odnosi na potencijalnu sumnju da su pojedini članovi Savjeta u sukobu interesa
114 pregleda 8 komentar(a)
Milan Radović, Ivan Mitrović, Goran Đurović, Foto: Boris Pejović
Milan Radović, Ivan Mitrović, Goran Đurović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.10.2017. 19:02h

Član Savjeta RTCG Ivan Mitrović podnio je ostavku na to mjesto i o tome obavijestio Skupštinu Crne Gore.

Član Savjeta RTCG Nikola Vukčević razgovarao je danas u Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), po prijavi NN lica, a koja se odnosi na potencijalnu sumnju da su pojedini članovi Savjeta u sukobu interesa, prenosi portal RTCG.

"Razgovarali smo o četiri tačke", kazao je za TVCG Nikola Vukčević nakon razgovora u Agenciji.

"Prva tačka je moje eventualno članstvo kao odgovornog lica u određenom privrednom društvu, što smo vrlo brzo razjasnili uz pomoć dokaza iz CRPS-a.

Druga tačka mogućeg konflikta interesa tiče se konkursa za nezavisnu produkciju u projektu reditelja Andra Martinovića, jer su povezana lica radila na ovom i mom prethodnom filmu. Razjašnjeno je da konkurs bio sproveden i bodovan od strane stručnih i odgovornih lica RTCG, te da Savjet nije glasao po tom pitanju, tako da ne mogu ni biti odgovoran po tom pitanju.

Međutim, ono što se na određeni način problematizovalo je moj rediteljski honorar za dokumentarni film iz 2016, koji nema nikakve veze niti sa RTCG niti sa bilo čim što bih ja nazvao konfliktom interesa. Postavilo se pitanje da li sam se ja, baveći se režijom i proizvodnjom dokumentarnog filma, na određeni način bavio proizvodnjom TV programa, što je u suprotnosti sa zakonom. Naveo sam da je dokumentarni film autorsko djelo, a ne TV program, a Agenciji ću ostaviti sud kako će ga ona klasifikovati", kažao je Vukčević.

Bonus video: