Fejzić: Sve dok u Beogradu ne bude spomenik stradalim u srebreničkom genocidu neće biti pomirenja na Balkanu

"Ako je generator priče o tzv. Otvorenom Balkanu Beograd, koji ne priznaje počinjeni genicid, onda je suvišno bilo šta dalje elaborirati na temu Otvorenog Balkana"

21776 pregleda 76 komentar(a)
Fejzić danas u Srebrenici, Foto: Islamska zajednica u Crnoj Gori
Fejzić danas u Srebrenici, Foto: Islamska zajednica u Crnoj Gori

Sve dok u Beogradu ne bude spomenik stradalim u srebreničkom genocidu neće biti ni pomirenja na Balkanu, saopštio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić

Iz Islamske zajednice u Crnoj Gori je saopšteno da je u Srebrenici danas obavljena dženaza za još 50 pronađenih žrtava genocida, te da je dženazi prisustvovao i Fejzić koji je u izjavi za radio Fatih kazao - "tužan trenutak kojim se i ove godine sjećamo nevinih žrtava genocida".

"I poslije 27 godina u regionu postoje još uvijek oni koji ne priznaju to što se dogodilo, iako su međunardoni sudovi donijeli pravosnažne presude u kojima se osuđuje upravo djelo genicida. Sve dok ne nazovemo stvari svojim pravim imenom ne možemo se nadati ni pomirenju u regionu", istakao je Fejzić.

On je dodao da je imao priliku u centru Berlina vidjeti spomen obilježje stradalim u Holkhaustu.

"Sve dok u Beogradu ne bude spomenik stradalim u srebreničkom genocidu neće biti ni pomirenja na Balkanu. Tačno je da je genocid počinila jedna zločinačka politika. Ono što je tragično, na žalost, ta politika je i danas živa... Ako je generator priče o tzv. Otvorenom Balkanu Beograd, koji ne priznaje počinjeni genicid, onda je suvišno bilo šta dalje elaborirati na temu Otvorenog Balkana", kazao je Fejzić za radio Fatih.

U Srebrenici je danas sahranjeno još 50 žrtava genocida.

Bonus video: