Carević čestitao Dan državnosti: U zlatnoj istoriji Crne Gore 13. jul zauzima posebno mjesto

"Ovaj dan nas podsjeća na 13. jul 1941. kada su se naši preci suprostavili višestruko jačoj vojnoj sili organizujući opšte narodni ustanak, prvi i najveći ustanak u do tada porobljenoj Evropi, ustanak iz kojeg su izašli kao pobjednici, ostavljajući nam u amanet da je borba za slobodu najsvetija dužnost čovjekova"

4642 pregleda 12 komentar(a)
Carević, Foto: Opština Budva
Carević, Foto: Opština Budva

U zlatnoj istoriji Crne Gore 13. jul zauzima posebno mjesto, poručio je predsjednik Opštine Budva Marko Carević, čestitajući građankama i građanima te opštine Dan državnosti Crne Gore.

Kako se navodi u sopštenju Opštine Budva, Carević je istako da "ovaj dan predstavlja kontinuitet i temeljnu potvrdu našeg vjekovnog opredeljenja za slobodu".

"I podsjeća nas na 13. jul 1941. godine kada su se naši preci suprostavili višestruko jačoj vojnoj sili organizujući opšte narodni ustanak, prvi i najveći ustanak u do tada porobljenoj Evropi, ustanak iz kojeg su izašli kao pobjednici, ostavljajući nam u amanet da je borba za slobodu najsvetija dužnost čovjekova", naveo je Carević.

Dodao je da je vjerujem "da će svako sljedeće objeležavanje 13. jula ovog značajnog praznika donijeti nove uspjehe".

"Kao i slogu i jedinstvo, jer samo ujedinjeni možemo da učinimo naše drustvo još snažnijim, pravednijim i boljim za sve građane", zaključio je Carević.

Bonus video: