Konjević: Hrabre Crnogorke noseći uniformu i pušku, živote davale za pravo, čast i slobodu, za svoju i našu Crnu Goru

Konjević je kazao da je zakleti se svojoj zemlji i služiti joj u uniformi jedno od najčasnijih zanimanja, i dodao da današnji čin predstavlja veliki iskorak u njihovoj vojničkoj karijeri

3660 pregleda 16 komentar(a)
Sa događaja, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa događaja, Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević uručio je danas, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića, Odluku o proizvođenju u podoficira i određivanju čina za 31 podoficirku i podoficira Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju se dodaje da će time trajno biti riješen njihov radni odnos, budući da su do sada bili angažovani po ugovoru.

"Istom prilikom, jedna oficirka i jedan oficir upućeni su na oficirski kurs", piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Obraćajući im se, Konjević je kazao da je zakleti se svojoj zemlji i služiti joj u uniformi jedno od najčasnijih zanimanja, i dodao da današnji čin predstavlja veliki iskorak u njihovoj vojničkoj karijeri.

"Stupajući u oficirski i podoficirski stroj, otvaraju vam se nove prilike za usavršavanje i napredovanje u karijeri", kazao je Konjević, te naglasio da ovaj trenutak treba da predstavlja motiv i podsticaj da u narednom periodu ulože dodatni napor u davanju ličnog doprinosa modernizaciji i izgradnji sposobnosti Vojske.

Konjević je poručio da od njih očekuje da časno i savjesno služe svojoj zemlji, da dostojanstveno predstavljaju Vojsku Crne Gore i da budu uzor mlađim kolegama u stroju, ali i svima u ličnom okruženju, kako kod kuće, tako i u sredini u kojoj žive.

On je kazao da je vojnički poziv, tradicionalno, u crnogorskoj hiljadugodišnjoj istoriji, bio posebno cijenjen.

"Zbog toga se, već vjekovima, sa ponosom sjećamo crnogorskih oficira i vojnika, velikana i velikanki crnogorskih slobodarskih i antifašističkih tradicija, koji su nosili luču slobode, nezavisnosti i otpora okupaciji", kazao je Konjević.

U saopštenju Ministarstva odbrane piše da je on posebno naglasio doprinos hrabrih Crnogorki koje su, kako je dodao, noseći uniformu i pušku, živote davale za pravo, čast i slobodu, za svoju i našu Crnu Goru.

"Prisutnim oficirima i podoficirima, ministar Konjević je poželio puno uspjeha na novim dužnostima, da odgovorno i profesionalno izvršavaju postavljene zadatke i da na osnovu ostvarenih rezultata napreduju u karijeri i jačaju Vojsku Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: