Popović povodom 13. jula: Datum koji sublimira najveća dostignuća crnogorske države i njenih građana

"Plamen slobode koji je neodvojivo vezan za 13. jul, neka nam svima bude inspiracija i podsticaj u stalnoj borbi za Crnu Goru i sve njene ljude i njene suštinske i istinske vrijednosti. Danas, više nego ikada, ta dužnost je na svima nama"

3508 pregleda 7 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Ovaj datum sublimira najveća dostignuća crnogorske države i njenih građana, 13. jul 1878. kada je Crna Gora dobila međunarodno priznanje na Berlinskom kongresu, ali i 13. jul 1941. kada je narod podigao prvi ustanak u porobljenoj Evropi protiv fašističkog okupatora, poručio je predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović.

To je rekao, kako se navodi u saopštenju LP, čestitajući građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore Dana državnosti i antifašističkog ustanka.

"Crna Gora u svakom vremenu nalazi se na teškim i sudbonsonim prekretnicama, suočena sa očuvanjem sopstvenog identiteta, postojanja i trajanja, pa je tako i danas. Međutim, naša dužnost jeste da očuvamo, baštinimo i ostavimo u nasljeđe sva ta dostignuća i vrijednosti koja smo i mi u nasljeđe dobili, gradeći bolju, napredniju i srećniju, sekularnu i građansku Crnu Goru", navodi Popović.

Kako je rekao "plamen slobode koji je neodvojivo vezan za 13. jul, neka svima bude inspiracija i podsticaj u stalnoj borbi za Crnu Goru i sve njene ljude i njene suštinske i istinske vrijednosti".

"Danas, više nego ikada, ta dužnost je na svima nama i ogledaće se kroz naše umijeće da vodimo državu i društvo naprijed u nepredvidim vremenima, prema daljim reformama, demokratizaciji i progresu", zaključio je Popović.

Bonus video: