Ibrahimović: U 13. julu temelji moderne i demokratske Crne Gore

“Dugujemo veliku zahvalnost našim precima, za ispravne odluke bez kojih ne bismo uživali u današnjoj slobodi, a kojima su zadivili svijet, podstičući i druge da se suprostave totalitarnoj ideologiji koja je prijetila da ga pokori”, rekao je Ibrahimović

6086 pregleda 6 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka
Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka

U 13. julu, i onome što on simbolizuje u Crnoj Gori i svijetu, nalaze se temelji današnje moderne i demokratske Crne Gore, kazao je potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović je u čestitao građanima Dan državnosti. navodeći da je to jedan od najznačajnijih i najvrednijih dana u istoriji Crne Gore.

“13. jul za Crnu Goru predstavlja simbol vjekovne težnje za nezavisnošću i slobodom”, rekao je on, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Prema riječima Ibrahimovića, nezavisnost i sloboda su dvije najvažnije karakteristike svakog naroda i države i nepokolebljivog antifašističkog opredjeljenja bez obzira na visinu cijene koja se mora platiti za to opredjeljenje.

“O značaju 13. jula i Trinaestojulskog ustanka najbolje su govorili drugi. Žan Pol Sartr ga je svrstao u najveće domete slobodarske tradicije 20. vijeka, a Fransoa Miteran je kazao da je to najznačajniji događaj u Drugom svjetskom ratu”, naveo je Ibrahimović.

On je dodao da “dugujemo veliku zahvalnost našim precima, za ispravne odluke bez kojih ne bismo uživali u današnjoj slobodi, a kojima su zadivili svijet, podstičući i druge da se suprostave totalitarnoj ideologiji koja je prijetila da ga pokori”.

“Istovremeno, naša je obaveza da današnjim i budućim generacijama, tekovine i vrijednosti antifašizma baštinimo i usađujemo kao dio naše tradicije i moralni stav oko kojeg nema kompromisa”, kazao je on.

U 13. julu, i onome što on simbolizuje u Crnoj Gori i svijetu, prema riječima Ibrahimovića, nalaze se temelji današnje moderne, demokratske, multietničke, građanske, nezavisne i slobodne Crne Gore i braneći danas tekovine 13. jula branimo našu slobodu, nezavisnost i budućnost.

Bonus video: