MKM: Očekujemo hitnu reakciju istražnih i pravosudnih organa povodom napada na novinara i snimatelja

Dužnost države Crne Gore je, navode iz resora, da odlučno stane na put ugrožavanju sigurnosti novinara, ali i građana da poštuju novinare i medijske radnike bez obzira da li su saglasni sa uređivačkom politikom medija u kojem rade.

7562 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo kulture i medija
Foto: Ministarstvo kulture i medija

Ministarstvo kulture i medija saopštilo je da očekuje hitnu reakciju istražnih i pravosudnih organa povodom sinoćnjeg napada na snimatelja RTV Nikšić Zorana Ivanovića i novinara dnevnog lista "Pobjeda" Duška Mihailovića.

Ističu da su napadi na novinare i medijske radnike, u bilo kojim okolnostima, neprihvatljivi i da se ne smiju tolerisati, te da je njihova težina još veća ukoliko se dešavaju dok obavljaju svoj posao.

Dužnost države Crne Gore je, navode iz tog resora, da odlučno stane na put ugrožavanju sigurnosti novinara, ali i građana da poštuju novinare i medijske radnike bez obzira da li su saglasni sa uređivačkom politikom medija u kojem rade.

"To od nas zahtijeva prije svega javnost Crne Gore, jer je bezbjednost novinara i efikasan pravni poredak preduslov slobodnog društva. Slobodnog društva ne može biti bez slobode medija. Ukazujemo i da je procesuiranje svih napada na novinare uslov za uspješne pregovore o pristupanju Evropskoj uniji", zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: