Helikopter VCG uključen u akciju gašenja požara na Vojniku

"Od Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi stigao je zahtjev za angažovanje helikoptera u gašenju požara na teritoriji te opštine, pa se Vojska Crne Gore priprema i za uključivanje u tu aktivnost"

11627 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Helikopter Vojske Crne Gore (VCG) na zahtjev Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uključio se u akciju gašenja požara na planini Vojnik u Nikšiću.

U pitanju je, kako navode iz Ministarstva odbrane (MO), helikopter "Bell 412", sa opremom za gašenje požara koji ima kapacitet do 1.500 litara, sa posadom koja je obučena za djelovanje u ovakvim situacijama.

"Od Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi stigao je zahtjev za angažovanje helikoptera u gašenju požara na teritoriji te opštine, pa se Vojska Crne Gore priprema i za uključivanje u tu aktivnost. Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore stavili su svoje resurse na raspolaganje za angažovanje u vanrednim situacijama. Osim helikoptera, stavljeni su na raspolaganje i druge jedinice i resursi", piše u saopštenju.

požar Vojnik
foto: Ministarstvo odbrane

Aktivnosti su, kako je saopšteno, u skladu sa trećom misijom Vojske, koja se odnosi na pomoć civilnom stanovništvu i institucijama u slučaju elementarnih nepogoda.

"To su zadaci kojima Vojska i njeni pripadnici pristupaju maksimalno odgovorno", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: