Veljo Jovanović poklonio opremu Domu zdravlja Kolašin

Kolašinac namijenio opremu pedijatrijskoj ambulanti, što je prva donacija tokom minulih 30 godina

1770 pregleda 5 komentar(a)
Sa uručivanja donacije, Foto: Dragana Šćepanović
Sa uručivanja donacije, Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinac Veljo Jovanović donirao je Domu zdravlja, odnosno pedijatrijskoj ambulanti u tom gradu šestokanalni EKG aparat i inhalator, u vrijednosti od skoro 2.000 eura. To je prva donacija tokom minulih 30 godina koja će se koristiti za zdravstvenu zaštitu kolašinskih mališana.

Jovanović kaže da su njegovu odluku za donaciju opredijelile želja da pomogne kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti najmlađih sugrađana, ali i posvećenost i profesionalnost osoblja pedijatrijske ambulante u Kolašinu.

”Zadovoljstvo mi je što ovu donaciju, u ime ustanove prima i dr Momčilo Vukčević, koji je skoro dvije i po decenije u Kolašinu i koji posvećenim radom i brigom o djeci na najbolji način doprinosi ugledu svoje profesije. Uprava DZ planira otvaranje trauma centra, pa poziva i ostale sugrađane i preduzeća koja su u mogućnosti da doniraju opremu. Na taj način bi Kolašinci i turisti, čiji je broj sve veći, dobili još bolju zdrastvenu zaštitu”, rekao je on.

Kako je kazao direktor DZ Milan Marković, Jovanovićeva donacija izuzetno je značajna za tu ustanovu. Iako će biti u pedijatrijskoj ambulanti, rekao je, EKG i inhalator će se korostiti i za ostale pacijente.

”Jovanović je time pokazao izuzetan stepen dobročinstva. Dogovorili smo se da aparati koje je kupio budu opredijeljeni pedijatriji, međutim jasno je da će oni služiti svim pacijentima naše ustanove. Jovanovićev gest treba da bude primjer i drugima koji su u mogućnosti da pomognu. Imamo u planu proširivanje lepeza usluga, prije svega otvaranjem trauma centra, gdje bi sportisti i ostali turisti koji naročito zimi posjećuju naš grad mogli da dobiju zdravstvenu uslugu”, kazao je on.

Da je Jovanovićeva donacija vrijedna, potvrđuje i dugogodišnji kolašinski pedijatar Vukčević. Tim gestovima, kaže on, pokazuje se koliko se voli svoj grad i cijeni profesija zaposlenih u DZ.

”Nadam se da će i drugi privrednici i oni koji investiraju na području Kolašina, a koji su u mogućnosti, slijediti Jovanovićev primjer, te da će donacijama doprinijeti kvalitetnijim i raznovrsnijim uslugama koje pruža DZ”, kazao je on.

Bonus video: