Solarne klupe postavljene na sedam lokacija u Podgorici

"Četiri su 'steora cyclo' klupe za vozače bicikala i trotineta, sa integrisanim kompresorom i potrebnim alatom za manje popravke preko NFC na pametnom telefonu, kao i parkingom. Sve klupe, osim proizvodnje i akumulacije električne energije imaju USB priključak, LED osvjetljenje, WiFi, senzore za mjerenje temperature i druge smart karakteristike"

3772 pregleda 5 komentar(a)
Jedna od solarnih klupa u Podgorici, Foto: PG Biro
Jedna od solarnih klupa u Podgorici, Foto: PG Biro

Solarne smart klupe postavljene su na sedam lokacija u Podgorici. Kako je saopštio PG biro postavljene su na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u Moskovskoj ulici, ispred KIC "Budo Tomović", kod Doma zdravlja na Starom Aerodromu, ispred Kliničkog centra, u Ulici Kralja Nikole, kod Hotela "Nikić" i na Bulevaru revolucije.

"U pitanju su najsavremenije smart klupe, od čega su četiri 'steora cyclo' klupe za vozače bicikala i trotineta, sa integrisanim kompresorom i potrebnim alatom za manje popravke preko NFC na pametnom telefonu, kao i parkingom. Sve klupe, osim proizvodnje i akumulacije električne energije imaju USB priključak, LED osvjetljenje, WiFi, senzore za mjerenje temperature i druge smart karakteristike", navode iz Glavnog grada.

solarne klupe
foto: PG Biro

Dodaju da su klupe postavljene u sklopu aktivnosti koje se realizuju kroz projekat "Razvoj energetski efikasnih mreža gradova i opština u prekograničnom području" (I.N.G.R.I.D), koji je nastao kao plod saradnje između četiri jedinice lokalne samouprave, odnosno četiri prekogranična partnera.

"Vodeći partner na projektu I.N.G.R.I.D. koji je finasiran od strane Evropske unije je Opština Krnjak iz Hrvatske, dok su partneri Opština Velika Kladuša iz Bosne i Hercegovine, Glavni grad Podgorica i Grad Hrvatska Kostajnica. Projekat ima za cilj promociju iskorištavanja obnovljivih izvora energije i dugoročno unapređivanje mjera energetske efikasnosti, te obnovljivih izvora energije kroz tri mala pilot projekta u opštinama Krnjak, Velikoj Kladuši i Podgorici", zaključuju iz Glavnog grada.

Bonus video: