FZO: Pravo na medicinski potpomognutu oplodnju na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja, od 1. avgusta

Prvi korak za ostvarivanje prava osiguranica na medicinski potpomognutu oplodnju (vantjelesna oplodnja), je obraćanje izabranom ginekologu, koji će ih upoznati sa daljim procedurama za ostvarivanje ovog prava

2082 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Fond za zdravstveno osiguranje donio je Uputstvo o postupku ostvarivanju prava na medicinski potpomognutu oplodnju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, koje će se primjenjivati od 1. avgusta.

"Uputstvo je istaknuto na sajtu Fonda za zdravstveno osiguranje CG, a takođe je dostavljeno svim nadležnim zdravstvenim ustanovama koje su učesnici u postupku ostvarivanja prava osiguranica na medicinski potpomognutu oplodnju (izabranim ginekolozima u domovima zdravlja, Kliničkom centru CG, Opštoj bolnici Cetinje i privatnim zdravstvenim ustanovama koje imaju rješenje Ministarstva zdravlja za obavlajnje postupaka MPO)", navodi se u saopštenju Fonda za zdravstveno osiguranje.

Dodaju da je prvi korak za ostvarivanje prava osiguranica na medicinski potpomognutu oplodnju (vantjelesna oplodnja), jeste kao i do sada obraćanje izabranom ginekologu, koji će ih upoznati sa daljim procedurama za ostvarivanje ovog prava.

Povezani članci

28. Jul 2022.

Nema ko da kaže ko može na vantjelesnu

Bonus video: