administrativni odbor

Rutović predložen za predsjednika Savjeta AZLP, Vujičić za člana

Odbor je predložio je da se za člana Državne izborne komisije izabere Damir Suljević, kao predstavnik civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta

5854 pregleda 11 komentar(a)
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Skupština Crne Gore

Administrativni odbor predložio je danas Skupštini da za predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama imenuje Željka Rutovića, a za člana Savjeta Zorana Vujičića.

Takva odluka je, kako je saopšteno iz parlamenta, donijeta većinom glasova.

Odbor je predložio je da se za člana Državne izborne komisije izabere Damir Suljević, kao predstavnik civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta.

Administrativni odbor je predložio izbor deset članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.

To su Ervin Duraković i Mersad Latić (predlog Skupštine Crne Gore), Mefit Tela (Ministarstvo za ljudska i manjinska prava), Bejto Šahmanović (Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori) i Marko Ugrin (Hrvatsko nacionalno vijeće).

Za članove Upravnog odbora Fonda predloženi su i Senad Sejdović (Romski nacionalni savjet), Momčilo Vuksanović (Srpski nacionalni savjet), Suad Begović (Savjet Muslimana Crne Gore), Adrian Hodža (Albanski nacionalni savjet) i Denis Vukotić (organ državne uprave nadležnog za medije).

Kao nezavisni ekspert u Upravni odbor predložen je Edin Hasanaga Čobaj.