"Promet aviona 10 najzastupljenijih kompanija na Aerodromima Crne Gore povećan u odnosu na rekordnu 2019."

"Najveći rast i to od 80 odsto zabilježio je 'Austrian Airlines', na drugom mjestu je 'Turkish Airlines' sa rastom od 46 odsto, dok 'Israir' zauzima treću poziciju"

6882 pregleda 4 komentar(a)
Detalj sa Aerodroma Podgorica, Foto: Shutterstock
Detalj sa Aerodroma Podgorica, Foto: Shutterstock

Promet aviona 10 najzastupljenijih kompanija na Aerodromima Crne Gore tokom 2022. godine povećan je u odnosu na rekordnu 2019. godinu i to od sedam do 80 odsto.

U saopštenju Službe za odnose sa javnošću Aerodroma Crne Gore dodaje se da taj rast ne važi za poljsku "Lot Polish" komapniju koja jedina bilježi pad od 29 procenata.

Navode da "to pokazuje uporedni prikaz prometa aviona po kompanijama u periodu od 1. januara do 25. jula tekuće i 2019. godine."

"Najveći rast i to od 80 odsto zabilježio je 'Austrian Airlines', na drugom mjestu je 'Turkish Airlines' sa rastom od 46 odsto, dok treću poziciju zauzima kompanija 'Israir' koja, u odnosu na 2019. godinu, bilježi rast prometa aviona za 39 odsto", kažu u saopštenju.

Rast od 19 procenata ostvarila je kompanija "Easyjet airline", a 15 odsto "u plusu" je i "Air Serbia", doodaju iz Aerodroma.

"Wizz Air i Ryanair dijele šestu poziciju, jer su uvećale broj letova za sedam procenata. Za razliku od 2019. godine, sada su u top 10 operatora nacionalna avio kompanija To Montenegro, kao i Ryanair UK", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: