Pomorski saobraćaj: Odstupanje od uobičajene poslovne politike ne može se dogovarati sa personalom brodova

"Naše postupanje prilikom požara na Luštici 2017. godine kada je pružena beneficirana usluga, iz nekoliko dana, vatrogasnom drustvu Herceg Novi, kako po pitanju naknade tako i po pitanju prioriteta prevoza, dokazuje da nama to nije strano"

15514 pregleda 30 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Siniša Luković
Ilustracija, Foto: Siniša Luković

Kompanija "Pomorski saobraćaj" doo Herceg Novi reagovala je na tekst "Idu da rizikuju život, a moraju da plate trajekt" objavljen na portalu Vijesti.

Reagovanje prenosimo integralno

"Društvo u kojem svaki pojedinac i kompanija ne plaćaju svoje obaveze znamo gdje i kako završava! Živjeli smo u takvom sistemu čije posljedice i dalje ispaštamo.

Mi za ovo šta radimo plaćamo porez, država ga raspoređuje, a korisnici od toga primaju plate. Tako izgleda odgovorno ponašanje i naše i onih koji se finasiraju novcem građana.

Naš stav je da svaki korisnik naših usluga pruženu uslugu treba da plati, kao što plaćaju gume, ulje, servis, registraciju vozila…

Naravno, u vanrednim okolnostima normalno je očekivati odstupanje od redovnog režima poslovanja, ali za to je potrebno kontaktirati menadžment kompanije, što je u konkretnom slučaju izostalo.

Naše postupanje prilikom požara na Luštici 2017. godine kada je pružena beneficirana usluga, iz nekoliko dana, vatrogasnom drustvu Herceg Novi, kako po pitanju naknade tako i po pitanju prioriteta prevoza, dokazuje da nama to nije strano. Odstupanje od uobičajene poslovne politike ne može se dogovarati sa personalom brodova.

Svaka drugačija prezentacija ove teme prestavlja neprimjerenu stigmatizaciju poštenog i odgovornog ponašanja zasnovanog na politici čistih računa. Za one koji se na populistički i demagoški način bave ovom temom evo poruke- dok je ovog menadžmenta od kompanije Pomorski saobraćaj neće stvarati Montenegro airlines, Željeznicu CG, Ulcinjsku rivijeru...

Ovaj mendžment, za račun medalje i nekog blagopitkog novinskog teksta neće žrtvovati interese kompanije i njenih klijenata. Sve što se potroši, nije nepošteno da se plati", navodi se u saopštenju "Pomorskog saobraćaja".

Povezani članci

02. Avgust 2022.

Idu da rizikuju život, a moraju da plate trajekt

Bonus video: