Opština Tivat: Izvinjavamo se što smo refundiranjem karata nanijeli nepopravljiv duševni bol Pomorskom saobraćaju

"Pripisaćemo prolaznoj slabosti činjenicu da Pomorski saobraćaj nije toliko tvrd kad je trebalo naplatiti kartu DPS perjanicama i siledžijama, poput bivšeg načelnika Komunalne policije Tivat koji je imao non stop gratis vožnju kroz tjesnac Verige"

10961 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Opština Tivat odgovorila je na reagovanje Pomorskog saobraćaja na tekst "Opština Tivat refundira vatrogascima trošak korišćenja trajekta".

Reagovanje Opštine prenosimo u cjelosti

"Kamen bi proplakao nad ridanjem Pomorskog saobraćaja zbog refundiranja troškova karata tivatskoj Službi zaštite i dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su učestvovali u gašenju požara na teritoriji Herceg Novog.

Zabrinutost DPS tajkuna nad javnim interesom, racionalnim trošenjem javnih finansija i pravima poreskih obveznika ganuli su ne samo rukovodstvo tivatske opštine. Pored vatrogasaca koji su bili prinuđeni da plate karte da ne bi ugrozili poslovnu politiku Pomorskog saobraćaja, suze rone i mještani Lepetana i Kamenara, a iskreno su potrešeni i u opštini Herceg Novi i Upravnom odboru Morskog dobra.

Nadamo se da će svi oni podržati inicijatiivu opštine Tivat, da Pomorski saobraćaj koji je državni rekorder u minimalnoj podršci humanitarnom radu i sponzorstvima kandidujemo za godišnju nagradu za filantropiju Fonda za aktivno građanstvo.

Ukoliko Fond za aktivno građanstvo prihvati našu inicijativu, obećavamo da ćemo menadžmentu Pomorskog saobraćaja uplatiti putne troškove do Podgorice radi odlaska na ceremoniju dodjela nagrada.

Pored toga, javno se izvinjavamo Pomorskom saobraćaju što je opština Tivat pokrila troškove svojih vatrogasaca bez prethodnog upozorenja i tako upravi ove renomirane i društveno odgovorne kompanije nanijela nepopravljiv duševni bol.

Naravno da je potpuno normalno i prirodno da Pomorski saobraćaj naplaćuje karte svima bez izuzetka – i Hitnoj pomoći i vatrogascima i drugim državnim institucijama, jer se tako bore da što više sredstava ostane najvećem monopolisti u Boki.

Pripisaćemo prolaznoj slabosti činjenicu da Pomorski saobraćaj nije toliko tvrd kad je trebalo naplatiti kartu DPS perjanicama i siledžijama, poput bivšeg načelnika Komunalne policije Tivat koji je imao non stop gratis vožnju kroz tjesnac Verige.

Kolika je društvena odgovornost i kapacitet za odbranu javnog interesa govori i pokazani sluh ove kompanije kojoj i hercegnovska Čistoća i DOO Komunalno Tivat godinama sudskim putem naplaćuju odvoz smeća.

O nepostojećoj koncesiji operativne obale, konstantnim pritužbama mještana i turista u Lepetanima zbog buke, ekološkim incidentima nećemo ovom prilikom trošiti riječi", navodi se u reagovanju Opštine Tivat.

Bonus video: