Novinarke odgovorile Radunoviću: Medicina ne poznaje "malo trudne" žene

“Od 123 do 200 eura mjesečno živi znatan broj građana. Ako nešto ne prijavite, onda ste ga sakrili”
88 pregleda 4 komentar(a)
Visoka medicinska škola Berane, Foto: Tufik Softić
Visoka medicinska škola Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 07.10.2017. 08:50h

“Vijesti” nikad nijesu tvrdile da ste glavni favorit za funkciju rektora. U novinarstvu je jasna razlika između “je” i “navodno je”. Ali hvala na informaciji da nijeste zainteresovani.

Informacije u vezi sa brojem predmeta koje predajete na Visokoj medicinskoj školi dobijene su shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama. Vaše ime upisano je pored sedam predmeta. To što uz vas, na istim predmetima ima još predavača, ne umanjuje činjenicu da ste dio tima koji predaje Hirurgiju sa njegom, Hiruršku propedevtiku, Prvu pomoć... Dakle, ili se gledate sa studentima u oči tokom predavanja iz tih predmeta ili im nikad nijeste govorili o toj materiji, jer je ne predajete. Kao ljekar znate da nijedna žena nije malo trudna.

Takođe, činjenica je da ste vanredni profesor godinama i to vam niko ne spori. Kako smo vas u tekstu od 4. oktobra omaškom unaprijedili u redovnog (a vidim da vam to ne smeta, iako procedura još nije zvanično okončana), lapsus odnedavno (a trebalo je da stoji donedavno, jer smo upoznati sa kompletnom procedurom vašeg izbora u više akademsko zvanje, o čemu smo i izvještavali). Dakle, kad vas slučajno unaprijedimo - istina je. U svim drugim slučajevima je laž.

Kažete da je neistina da ste sakrili honorare ali, kako navodite, “dopuštam mogućnost da sam napravio grešku što u periodu koji je prethodio donošenju Pravilnika (do aprila 2015) nijesam prijavio i primanja za predavanja na Visokoj medicinskoj školi u Beranama.

Riječ je o iznosu od 123 do 200 eura mjesečno”. Profesore, mjesečno od ovog novca živi znatan broj građana Crne Gore, koji mu se jako raduje i teško da zaboravlja datum kad liježe na račun. Ako nešto ne prijavite, onda ste ga sakrili.

Ili opet imamo drugačije viđenje istine?

Neistinita je i vaša tvrdnja da su “Vijesti” tvrdile da su vam plaćani putni i troškovi boravka u Beranama. Saopštili smo da su “predavačima” uplaćivani i ovi troškovi, te da vi imate kuću u Beranama.

Vijesti” su vas takođe kontaktirale kada nijesu imale službena dokumenta za informacije, a vi ste obećali u telefonskom razgovoru da ćete na pitanja odgovoriti. Umjesto toga, sami procjenjujete je li vaša istina istinitija, i tvrdite da su “Vijesti” “tvrdile” i kad nijesu.

Kad je u pitaju navodna kampanja protiv vas - ne smatramo vas za neinformisanog makar zbog visokog mjesta u partijskoj hijerarhiji, ali ako je to ovoga puta zaista tako evo informacije - “Vijestima” su godinama zatvorena vrata na

UCG upravo zbog toga što smo izvještavali o problemima te ustanove. Rijetki su slučajevi kad smo od odgovornih sa te ustanove dobijali odgovore, jer su uglavnom i oni, poput vas, umjesto odgovora komentarisali “istine”.

Novinarke Tina Popović i Ana Komatina

Bonus video: