Likovna kolonija u nikšićkoj školi: "Volim što sam dijete"

Djeca su, uz podršku nastavnika, bili i domaćini i organizatori, i voditelji, pjesnici, muzičari, solisti, umjetnici i sportisti
217 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Milija Nikčević, Foto: Srđo
OŠ Milija Nikčević, Foto: Srđo
Ažurirano: 06.10.2017. 17:02h

U skladu sa Dječjom nedjeljom u Osnovnoj školi „Milija Nikčević“, u nikšićkom naselju Kličevo, organizovana je likovna kolonija pod nazivom „Volim što sam dijete“, ali i sportska takmičenja i pjesničko-muzički program.

Kao dobri domaćini mladi likovnjaci iz pomenute škole, predvođeni nastavnicom Angelinom Janjušević, dočekali su drugare iz 11 nikšićkih osnovnih škola, „ukrstili“ kičice i tročlanom žiriju zadali muke da izaberu najbolje radove. Predsjednica žirija, direktorica JU „Muzeji i galerije“ Jelena Đukanović, i članovi, slikari Mišo Vemić i Milena Krivokapić, jednoglasno su odlučili da prvo mjesto pripadne učenicama škole „Radoje Čizmović“ iz Ozrinića, Anastasiji Đurđevac i Irini Raičević. Drugo mjesto osvojio je Vojin Nebrigić, učenik škole „Mileva Lajović Lalatović“, dok je treće mjesto pripalo njegovoj drugarici iz škole, Ani Radulović. Dodijeljene su i specijalne nagrade za kreativnost, koje su osvojile dvije Marije, Zečević i Božović, iz škole „Braća Ribar“, i Darinka Živković i Iva Lalić, učenice O.Š. „Braća Labudović“.

„Djeca su, uz podršku nastavnika, bili i domaćini i organizatori, i voditelji, pjesnici, muzičari, solisti, umjetnici i sportisti. Priređen je kratak literarno-muzičko-ritmički program. Čitali su svoje pjesme posvećene Dječijoj nedjelji, odsvirali 'Odu radosti', bili muzička pratnja solistima i horu“, kazala je direktorica škole „Milija Nikčević“, Slavica Perošević.

Pomenuta likovna kolonija organizovana je po prvi put u školi, ali i takmičenje u skoku udalj na novosagrađenoj stazi. Za takmičenje su bili zaduženi nastavnici fizičkog vaspitanja Jakov Milošević i Nikola Agramović, a takmičili su se učenici 12 osnovnih škola Kod djevojčica prvo mjesto je zauzela učenica škole „Braća Ribar“ Jelena Radulović“, drugo Milica Mijanović iz škole „Ivan Vušović“ i treće mjesto Sanja Perović iz „Braća Labudović“. Kod dječaka najuspješniji je bio Goran Vujković iz škole „Radoje Čizmović“, drugo mjesto pripalo je Mihajlu Krivokapiću, učeniku škole „Ratko Žarić“, dok je treći bio Dragan Vučković, iz škole „Dušan Đukanović“.

Nijesu zaboravljeni ni prvačići škole „Milija Nikčević“. Njima je Dječji savez tradicionalno uručio „Dobrodošlice“, a pozdravili su ih direktorica Slavica Perošević, sekretar Dječjeg saveza Ratka Radunović i pjesnikinja Gordana Sarić, dok su ih stariji drugari pozdravili priredbom njima u čast.

Bonus video: