U Kolašinu popunjeni svi smještajni kapaciteti

Najave su, kaže direktor lokalne Turističke organizacije (TO) Aleksanadar Vlahović, dobre sve do kraja avgusta

7248 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Smještajni kapaciteti u Kolašinu su skoro maksimalno popunjeni, a većinu noćenja, od početka sezone do sada, ostvarili su individualni gosti i sportske ekipe iz Crne Gore, te turisti iz Izraela, Belgije i Francuske.

Najave su, kaže direktor lokalne Turističke organizacije (TO) Aleksanadar Vlahović, dobre sve do kraja avgusta.

”U TO Kolašin smo zadovoljni dosadašnjim tokom ljetnje turističke sezone. Prethodni vikend je u Kolašinu bio maksimalno ispunjen brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim manifestacijama. Oni koji su posjetili Kolašin imali priliku da u petak uživaju u nastupu benda Vis Tetra u Ulici IV proleterske, u subotu je startovao “Bjelasica ultra trail” maraton, a u večernjim časovima na Trgu Borca nastupio je trio gitara “Fatal”. U NP ‘Biogradska gora’ je izvođenjem predstave Hasanaginica, počeo i tradicionalni Međunrodni pozorišni festival “Korifej”. Smještajni kapaciteti bilježe izuzetno dobru popunjenost, kapaciteti su skoro maksimalno popunjeni, a najave su odlične sve do kraja mjeseca”, rekao je Vlahović.

On podsjeća da, osim tradicionalnim manifestacija, TO u saradnji sa Centrom za kulturu i Opštinom, a uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i kompanije Mtel pripremila program “Ljeto u Kolašinu”. To će, kaže Vlahović, podrazumijevati koncerte, zabavni program i program za djecu, pozorišne predstave, slikarske izložbe, promocije knjiga, nastupa KUD-a, sportske događaje i manifestacije koje promovišu tradicionalnu gastronomsku ponudu.

Bonus video: