projekat "podgorica na dva točka"

Glavni grad raspisao javni poziv za dodjelu subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta

Pravo na dodjelu subvencije ima prvih 400 građana/ki koji se prijave za bicikla i prvih 50 građana/ki koji se prijave za električno biciklo ili električni trotinet, a koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom.

4916 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glavni grad danas je raspisao javni poziv za sedmi ciklus dodjele subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta u okviru projekta “Podgorica na dva točka”.

Za ovaj poziv je, kako navode, opredijeljeno 50.000 eura kojima će se subvencionirati kupovina 50 električnih trotineta i 400 bicikala.

Subvencija se odnosi na kupovinu bicikala u visini od 50 odsto cijene, a najviše u iznosu do 100 eura, dok je za kupovinu električnog bicikla ili električnog trotineta opredijeljena subvencija u visini od 50 odsto cijene, a najviše do 200 eura.

Dodaju da pravo na dodjelu subvencije ima prvih 400 građana/ki koji se prijave za bicikla i prvih 50 građana/ki koji se prijave za električno biciklo ili električni trotinet, a koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom.

Rok za podnošenje prijave je deset dana od dana objave na web stranici Glavnog grada www.podgorica.me i u jednom štampanom mediju, zaključno sa 19. avgustom 2022. godine.

"Obavezni dio prijave su: Obrazac-Zahtjev za dodjelu subvencije, kopija lične karte, ponuda iz prodavnice bicikala u vidu predračuna sa preciziranom specifikacijom, potvrda o prebivalištu i uvjerenje o kućnoj zajednici. Prijave se dostavljaju na arhivu Glavnog rada (Njegoševa 20, ulaz sa Trga nezavisnosti), a nepotpuna dokumentacija se neće razmatrati. Komisija za dodjelu subvencija građanima ocjenjivaće pristigle zahtjeve i utvrditi listu prvih građana/ki čija prijava je ispravna, a rezultati Javnog poziva biće objavljeni na zvaničnom sajtu Glavnog grada. O svim dodatnim pitanjima u vezi sa Javnim pozivom građani se mogu informisati putem e-mail-a miroslav.boljevic@podgorica.me kao i pozivom na brojeve 020/665-076 i 020/665-083", navodi se u javnom pozivu.