Aktuelne epidemiološke mjere protiv koronavirusa na snazi i naredne dvije sedmice

Neke od trenutnih preporuka su nošenje maski na aerodromima, željezničkim stanicama i autobuskim stajalištima, kao i na mjestima gdje je veće grupisanje ljudi

19603 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Važeće epidemiološke mjere protiv koronavirusa ostaju na snazi i tokom narede dvije sedmice, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Vlada je 11. avgusta, bez održavanja sjednice, donijela Odluku o izmjeni odluke o preduzimanju privremenih mjera usljed pojave epidemije zarazne bolesti Kovid-19 od većeg epidemiološkog značaja, kojom se aktuelne mjere produžavaju do 26. avgusta, navodi se na sajtu Vlade.

Ova odluka će stupiti na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu Crne Gore".

Neke od trenutnih preporuka su nošenje maski na aerodromima, željezničkim stanicama i autobuskim stajalištima, kao i na mjestima gdje je veće grupisanje ljudi, a preporuka se posebno odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe. Nošenje zaštitne maske preporučuje se među osobljem predškolskih ustanova.

"Takođe, preporučuje se vlasnicima turističkih kompanija (ugostitelji/hotelijeri) da svi zaposleni nose zaštitne maske, u cilju prevencije Kovid-19 i održivosti rada tokom ljetnje turističe sezone, s obzirom da je turistička sezona u punom jeku i veliki broj turista ljetuje u Crnoj Gori", piše na portalu covidodgovor.me.

Aktuelne epidemiološke mjere možete pogledati OVDJE.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovid-19 u Crnoj Gori iznosi 5.161.

Bonus video: