Škrelja: Pozvaćemo one za koje je ASK utvrdila da su kršili zakon, stigla još jedna prijava

1 komentar(a)
Luiđ Škrelja, Foto: Savo Prelević
Luiđ Škrelja, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2017. 11:42h

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore će vrlo brzo pozvati na izjašnjenje članove savjeta Radio televizije Crne Gore (RTCG) i Agencije za elektronske medije (AEM), za koje je Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) utvrdila da su kršili zakon.

To je na današnjoj sjednici odbora kazao predsjednik Luiđ Škrelja (DPS).

Škrelja je kazao da je danas tom odboru podnijeta još jedna anonimna prijava vezana za konflikt interesa još jednog člana Savjeta RTCG.

Tvrdi da je tu prijavu proslijedio ASK na postupanje, ali nije želio da kaže o kome je riječ prije izjašnjenja ove institucije.

Škrelja je juče kazao “Vijestima” da ne planira da dnevni red današnje sjednice dopuni raspravom u vezi sa sankcionisanjem članova Savjeta RTCG-a i člana Savjeta Agencije za elektronske medije Darka Ivanovića, kome je ASK takođe utvrdila sukob interesa. “Sjednica je zakazana sa dnevnim redom sa kojim smo upoznali javnost. Ne planiram dopunu”, kazao je Škrelja. On je agenciji Mina rekao da će uvrstiti stav ASK kada dobije sva dokumenta, te da će odbor odlučiti da li da parlamentu predloži razrješenje funkcionera koji su kršili zakon.

ASK je juče utvrdila da je i Ivan Mitrović, član Savjeta Radio televizije Crne Gore (RTCG) podredio privatni interes javnom, time što je u tom mediju zaposlen njegov sin Miloš Mitrović .

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) utvrdila je ranije da su pojedini članovi Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG) i Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM) prekršili Zakon o sprječavanju korupcije. Navodi se da je Agencija, shodno članu 38 Zakona o sprječavanju korupcije, donijela odluku kojom je utvrđeno da javni fukcioner Darko Ivanović, član Savjeta AEM-a, krši odredbe tog zakona zbog obavljanja dužnosti ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu ”Agencija medija N - Gage“. Agencija je i za javnog funkcionera Gorana Đurovića, člana Savjeta RTCG, donijela odluku kojom je utvrđeno kršenje odredbi zakona koje se odnose na ograničenja u toku vršenja javne funkcije, zbog obavljanja dužnosti izvršnog direktora u privrednom društvu ”Nature“ doo Podgorica.

Goran Đurović je juče odgovarajući na tvrdnje ASK kazao da je tačno je da je osnivač "Naturea", ali da se on ne bavi TV programom nego zelenom salatom".

Bonus video: