One Crna Gora treći put zaredom sertifikovana po međunarodnom standardu za zaštitu životne sredine

"Kroz veliki broj zelenih inicijativa, gradimo svijest o mogućnostima kolektivnog i individualnog doprinosa u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti životne sredine“

16257 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One Crna Gora
Foto: One Crna Gora

Međunarodna kompanija za sertifikaciju ,,Quality Austria“ izdala je kompaniji One Crna Gora ISO standard 14001 za sistem upravljanja zaštitom životne sredine. Ovaj standard garantuje da se organizacija ponaša odgovorno prema životnoj sredini i vodi računa o održivom poslovanju, sve u skladu sa međunarodnim standardima i propisima kojima se uređuje ova oblast. Kompanija još od 2016. potvrđuje da su identifikovani značajni aspekti koji mogu imati uticaj na životnu sredinu, kao i da se obavlja adekvatno praćenje tih uticaja, sa ciljem stalnog poboljšavanja.

„Očuvanje životne sredine je esencijalno za opstanak i napredak svakog društva. Prilikom realizacije svih svojih poslovnih aktivnosti kompanija One se odgovorno ponaša prema životnoj sredini i teži minimiziranju svih negativnih uticaja na lokalno i globalno okruženje. Posebno smo ponosni što kod naših zaposlenih, korisnika, kao i svih zainteresovanih strana kroz veliki broj zelenih inicijativa, gradimo svijest o mogućnostima kolektivnog i individualnog doprinosa u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti životne sredine“, kaže Branko Mitrović, izvršni direktor kompanije One.

Branko Mitrović, izvršni direktor
foto: Branko Mitrović, izvršni direktor kompanije One

Očuvanje životne sredine sastavni je dio svakodnevnog poslovanja kompanije. Iako, kao telekomunikacioni operator, One ne spada u velike zagađivače životne sredine, taj uticaj se svake godine umanjuje. Tako je u kompaniji One:

  • tokom prošle godine generisano 80% manje otpada u odnosu na 2020. godinu
  • reciklirano više od 75% otpada generisanog u 2021. godini
  • kroz akciju „Staro za novo“ preuzeto i reciklirano više od 1 tone mobilnih uređaja
  • smanjena potrošnja električne energije za 11% u poređenju sa 2020. godinom

Održivim poslovanjem kompanija želi da motiviše i druge kompanije da se odgovorno odnose prema životnoj sredini.

ISO standard 14001 dodjeljuje se na tri godine, a usklađenost poslovanja sa zahtjevima standarda provjerava se jednom godišnje.