Osnovci iz Šavnika besplatno na moru

Učenici će imati priliku da obiđu grad, čuju više o njegovoj istoriji, a planirano je i da svim neplivačima, koji to budu željeli, bude omogućeno da savladaju tehnike plivanja, pod vođstvom licenciranih edukatora

5326 pregleda 8 komentar(a)
Šavnik, Foto: Dijana Savović
Šavnik, Foto: Dijana Savović

Zahvaljujući opštinama Šavnik i Bar obezbijeđeno je besplatno četvorodnevno ljetovanje za šavničke osnovce koji će od 20. do 24. avgusta boraviti u hotelu “Grbalj” u Budvi.

Opština Bar će pokriti troškove boravka za 62 učenika iz šavničkog kraja, dok je lokalna uprava Šavnika obezbijedila vaučere za džeparac od po 50 eura.

”Ovo je još jedna od brojnih aktivnosti koje realizujemo s ciljem motivisanja mladih da ostanu u Šavniku i prepoznaju vrijednosti i jedinstvene razvojne šanse koje naš kraj ima”, kazao je predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić.

Sa učenicima su pošli nastavnici Čedomir Ašanin, Vidak Janković, Đorđije Nikolić i Miloš Mrvaljević, a iako je boravak na moru primarno zabavnog karaktera, zbog čega je nazvan “Morski uživanjac”, učenici će imati priliku i da obiđu grad, čuju više o njegovoj istoriji, a planirano je i da svim neplivačima, koji to budu željeli, bude omogućeno da savladaju tehnike plivanja, pod vođstvom licenciranih edukatora.

Bonus video: