Podgoričanin pobjednik takmičenja u ležanju: "Knele" sa Zabjela ustao nakon 55 sati

"Ništa mi nije bilo teško i baš sam se lijepo malo odmorio. Još se nijesam bio ni zagrijao, ali nijesam želio da idem u obaranje rekorda. To ću sledeće godine kada je planirano takmičenje na kome će učestvovati svi dosadašnji pobjednici"

27894 pregleda 22 komentar(a)
Radonja Blagojević sa pobjednikom takmičenja Žarkom Pejanovićem "Knelem", Foto: Privatna arhiva
Radonja Blagojević sa pobjednikom takmičenja Žarkom Pejanovićem "Knelem", Foto: Privatna arhiva

Pobjednik 11. takmičenja u izležavanju koje se organizuje u etno selu Montenegro, u Breznima, u Pivi, je Žarko Pejanović zvani “Knele” sa Zabjela. On je ustao sinoć, nakon 55 sati ležanja, a kako je kazao Vijestima, ustao je prije nego što je uzeo zalet.

"Ništa mi nije bilo teško i baš sam se lijepo malo odmorio. Još se nijesam bio ni zagrijao, ali nijesam želio da idem u obaranje rekorda. To ću sledeće godine kada je planirano takmičenje na kome će učestvovati svi dosadašnji pobjednici", kazao je Žarko.

Kako je istakao nije se borio za novčanu nagradu, koja je iznosila 350 eura, već za titulu, a na početku takmičenja kazao je da je u Breznu došao da odmori od podgoričkih vrućina, "pa mu je pivska arija dobrodošla".

takmičenje u ležanju
foto: Privatna arhiva

"Drago mi je što sam pored sebe imao takmičara riješenog da se bori. Sa mnom su došle da se takmiče sestra i supruga koje su brzo odustale, a nadao sam se da će supruga duže izdržati. Ali je zato tri puta dolazila iz Podgorice da me obiđe i podrži', sa osmijehom je kazao ovogodišnji pobjednik takmičenja.

Sa njim se za titulu borio Vuk Koljenšić iz Danilovgrada, jer je preostalih sedam takmičara odustalo istog dana.

Milonja Mićo Blagojević kazao je da će naredno takmičenje biti posebno jer će okupiti sve dosadašnje pobjednike koji će moći da odmjere snage i pokažu kome izležavanje najbolje leži.

takmičenje u ležanju
foto: Privatna arhiva

Planirano je i da nagrada bude veća.

Rekord drži Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je prošle godine ustala nakon 117 sati ležanja.

Bonus video: