Ministarstvo kulture i medija osudilo napad na redakciju Dana

"Aktuelni zakoni o medijima i samoregulacija koja je zaživjela u ovom mediju, daju dovoljno alata svim građanima da izraze svoje nezadovoljstvo u zakonom propisanim okvirima i ostvare partnerske komunikacije sa medijima"

11089 pregleda 9 komentar(a)
Ministarstvo kulture i medija, Foto: TV Vijesti
Ministarstvo kulture i medija, Foto: TV Vijesti

Najoštrije osuđujemo današnji događaj u kojem je naš sugrađanin zbog nezadovoljstva sa sadržajem teksta objavljenog u dnevnom listu Dan, fizički napao i ugrozio bezbjednost novinara i imovinu ovog medija, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

Podgorička policija zbog tog napada privela je Žarka Pejanovića, koji je ranije pobijedio u 11. takmičenju u izležavanju, nakon 55 sati ležanja. Dan je u svom tekstu naveo da je Pejanović "najveći džabalebaroš u Crnoj Gori".

"Aktuelni zakoni o medijima i samoregulacija koja je zaživjela u ovom mediju, daju dovoljno alata svim građanima da izraze svoje nezadovoljstvo u zakonom propisanim okvirima i ostvare partnerske komunikacije sa medijima", navode iz Ministarstva kulture i medija.

Dodaju da "i ovaj, kao i svi dosadašnji napadi na medije i novinare, moraju dobiti odlučan i snažan odgovor".

"Pozivamo nadležne da bez odlaganja procesuiraju i sankcionišu osobu koja je vinovnik ovog napada", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: