Stari namještaj za novi početak

Iz Ministarstva prosvjete kazali da će tenderi biti raspisani početkom naredne nedjelje, ukoliko ne bude nepredviđenih problema u funkcionisanju elektronskog sistema

4816 pregleda 5 komentar(a)
Iz Ministarstva kažu da će naredne sedmice biti raspisan tender za novi inventar, Foto: Čitalac
Iz Ministarstva kažu da će naredne sedmice biti raspisan tender za novi inventar, Foto: Čitalac

Učionice u novoj školi u Tološima biće za početak opremljene za nastavu namještajem iz stare škole “Vladimir Nazor”, ali su stvoreni svi preduslovi za raspisivanje tendera za nabavku novog inventara i opreme.

To je “Vijestima” odgovoreno iz Ministarstva prosvjete.

Čitaoci su juče redakciji dostavili fotografije na kojima se vidi da se u školu doprema već korišten školski namještaj.

Iz prosvjetnog resora obećavaju da će već naredne sedmice biti raspisani tenderi za nabavku novog namještaja, ali i opreme.

”Predmetni tenderi će biti raspisani početkom naredne nedjelje, ukoliko ne bude nepredviđenih problema u funkcionisanju elektronskog sistema, kakvih je bilo tokom ove sedmice”, kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora su napomenuli da je inicijalni dogovor bio da kompanija “Bemax” donira kompletnu opremu za školu.

”Međutim, kako se kompanija Bemax u nekoliko navrata obraćala bivšem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta sa zahtjevom da shodno svojim nadležnostima uputi kompaniju ‘Bemax’ na standarde u pogledu opreme za osnovnu školu, a iz bivšeg MPNKS kompanija Bemax nije dobila tražene inpute, to je ista obavijestila novoformirano rukovodstvo Ministrarstva prosvjete da zbog proteka vremena i pasivnog držanja bivšeg rukovodstva MPNKS, više nisu u mogućnosti da u tako kratkom roku obezbijede potrebnu opremu koja odgovara standardima”, pojasnili su iz resora Miomira Vojinovića.

Počelo opremanje škole, ali namještajem iz OŠ “Vladimir Nazor
Počelo opremanje škole, ali namještajem iz OŠ “Vladimir Nazorfoto: Čitalac Vijesti

Početkom mjeseca, školu je sa saradnicima i predstavnicima porodice Ubović, koja je donirala više od milion eura za izgradnju objekta, obišao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, i još tada napomenuo da je u bivšem resoru Vesne Bratić bilo “nedostatka interesovanja na elementarnom nivou”, zbog čega, kako je kazao, kasni opremanje škole.

”Sada je na potezu Ministarstvo prosvjete... Nažalost, zbog nerada, nedostatka interesovanja na elementarnom nivou prethodnog menadžmenta u okviru tog resora, kasni se sa opremanjem škole. Investitor nije mogao preko godinu dana da dobije specifikaciju za nabavku novog namještaja i svega onoga što je potrebno da škola bude stavljena u funkciju. Razumio sam da će novi ministar i njegov tim pokušati za prvo vrijeme da opreme školu onim što postoji. Iskreno se nadam da će Ministarstvo prosvjete biti na visini zadatka i da će u narednih godinu dana sprovesti potrebne tenderske procedure, kako bi ova škola dobila novi namještaj i opremu”, kazao je gradonačelnik i dodao da je izuzetno ponosan i zahvalan na tome “što smo dobili jedan ovakav objekat”, kazao je tada Vuković.

Kamen temeljac za ustanovu u Tološima položen je 21. maja prošle godine, a porodica Ubović je donirala izgradnju škole Podgorici, u znak sjećanja na nekadašnju dugogodišnju profesoricu matematike brojnih podgoričkih đaka, Novku Ubović.

Bonus video: