Kolektivna ostavka preostalih članova Odbora direktora Komunalnog preduzeća Tivat

Gradonačelnik Tivta Željko Komnenović u međuvremenu je Odboru povjerenika, dostavio predlog za imenovanje novog sastava Odbora direktora Komunalnog a u koji su kandidovani Branka Pavlović, Petar Bilafer, Zorana Grubišić, Daniel Okuka i Vladana Perović

7561 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Kompletan sastav Odbora direktora Komunalnog preduzeća Tivat podnio je ostavke, pa bi već u ponedjeljak na sjednici Odbora povjerenika Opštine Tivat koja je osnivač i jedini vlasnik Komunalnog, trebalo da bude izabran novi kolektivni organ upravljanja tom firmom.

Nakon što je SDP u septembru prošle godne povukla podršku koju je do tada u lokalnoj Skupštini jedan njen odbornik davao manjinskoj vlasti koalicije građanskih listi Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i „Goran Božović –časno i odgovorno za bolji Tivat“, predstavnik SDP-a u Odboru direktora Komunalnog Ćazim Lisičić podnio je ostavku na članstvo u tom tijelu.

Lisičić je bio jedini predstavnik SDP-a u organizmu upravljanja tivatskih javnih preduzeća i ustanova koji je podnio ostavku nakon povlačenja podrške njegove partije vlasti građanskih listi u tom gradu, dok su sve ostale njegove stranačke kolege iz SDP-a ostale u organima upravljanja tih preduzeća i ustanova do danas. Oni su i dalje u tim organima iako je SDP zvanično, prešla u opoziciji i žestoko kritikuje lokalnu vlast građanskih listi.

Ostala četiri člana dosadašnjeg Odbora direktora Komunalnog na čelu sa predsjednicom Jelenom Jović (NP), nakon što je istekao zakonski rok od unošenje promjena izazvanih Lisičićevom ostavkom u Centralnom registru Privrednog suda, odlučilo je i da oni podnesu ostavke i na taj način otvore put imenovanju novog sastava Odbora direktora.

U dopisu koji su dostavili Odboru povjerenika Opštine Tivat članovi Odbora direktora Komunalnog Jelena Jović, Petar Bilafer, Vladana Perović i Igor Radošević, podsjećaju da su promjene u upisu Komunalnog u CRPS-u nakon ostavke Lisičića unešene 25.maja i od tada Odbor zvanično, broji četiri člana.

„Shodno odredbama Zakona o privrednim društvima, Odbor direktora koji ima paran broj članova ne može punopravno da odlučuje, a uslijed protoka roka od 60 dana od dana upisa kod CRPS-a i registracije prestanka članstva, shodno članu 151 stav 7 Zakona o privrednim društvima, mora se imenovati novi Odbor direktora. Imajući u vidu prednje navedeno, moralna obaveza članova Odbora direktora koji su ostali upisani kod CRPS-a, a koji nemaju legitimitet da odlučuju, je da podnesu ostavke kako bi se po osnovu člana 171 stav 7 Zakona o privrednim društvima, na način i pod uslovima propisanim Statutom Društva Komunalno d.o.o., imenovao novi Odbor direktora.“- navodi se u kolektivnoj ostavci koju su Jović, Bilafer, Perović i Radošević dostavili Odboru povjerenika Opštine Tivat.

Gradonačelnik Tivta Željko Komnenović u međuvremenu je Odboru povjerenika koji zasijeda u ponedjeljak, dostavio predlog za imenovanje novog sastava Odbora direktora Komunalnog a u koji su kandidovani Branka Pavlović, Petar Bilafer, Zorana Grubišić, Daniel Okuka i Vladana Perović.

Bonus video: