Sjutra humanitarni plivački maraton u Budvi

Plivaće se od Pizane do Petrovca za Vanju, Andriju, Sanju i Dom starih

6723 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Humanitarni plivački maraton "Open water", deveti po redu, biće održan sjutra 1. septembra u Budvi.

To je najavio organizator u učesnik svih dosadašnjih humanitarnih maratona , Starograđanin Luka Vučković.

Učesnici će, kako je kazao "Vijestima" plivati kako bi prikupili novac za liječenje dječaka Andrije Bakića i Vanje Jovanovića, te Sanje Pešalj iz Budve, kao i adaptaciju Doma starih "Sveti Vid" u Petrovcu.

"Plivaće se od plaže Pizana do Petrovca, a ako vrijeme posluži produžićemo. Maraton nije takmičarskog karaktera i pliva se po maratonskim pravilima. Očekujemo da će kao i do sada brojni humani ljudi odazvati. Svi učesnici moraju da prođu ljekarski pregled, da dobiju suplementaciju koju će im dati naši farmaceuti. Krećemo oko devet časova sa Pizane”, kazao je Vučković.

Prema njegovim riječima simbolika 9. Humanitarnog plivačkog maratona je zelena vrpca koja simboliše borbu protiv mentalnih bolesti i podršku svim porodicama koje se suočavaju sa ovom bolešću.

“Moramo kao društvo da razumijemo jedni druge i da budemo podrška. Svi zajedno možemo da izgradimo bolje mjesto za naredne generacije ako damo i mali doprinos. Djeluj lokalno, misli globalno”, poručio je Vučković.

Učesnici maratona su Milija Bulatović, Marko Delević, Dušan Dapčević, Luka Vučković, prijavili su se i četiri plivača Plivačko vaterpolo kluba Budva Ado Gargović, Ana Marija Kustudić, Lev Ševčenko I Miloš Milenković Trener je Luka Zenović, ljekar Dragan Gazivoda, farmaceut Ivana Koprivica, a koordinator pratnje : Martin Zenović.

Za donacije za Vanju Jovanovića račun je u Erste banci 540-32019144-67 Za donacije za Dom starih račun je u Hipotekarnoj banci 520-14941-66 Za donacije za Andriju Bakića račun je u Erste banci 540-32146947-02 Za doanciju za Sanju Pešalj račun u Lovćen banci na ime Slobodan Pešalj 565-0700100028745-28 .

Bonus video: