DPS Podgorica: Minorni pokret URA namjerno otvara identitetske teme i dijeli društvo

"Partija kojoj je posljednji rezutlat na izborima – pola mandata, i koja je prepoznata kao građevinska interesna grupacija, ne libi se da koristi imena poznatih ličnosti u crnogorskoj istoriji u svrhe sopstvene promocije"
9 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 04.10.2017. 16:05h

Minorni pokret URA namjerno otvara identitetske teme i dijeli društvo, a pored toga i loše prepisuje inicijative Glavnog grada, kao i Detaljne urabanističke planove, saopšteno je danas iz Klub odbornika demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada.

"Partija kojoj je posljednji rezutlat na izborima – pola mandata, i koja je prepoznata kao građevinska interesna grupacija, ne libi se da koristi imena poznatih ličnosti u crnogorskoj istoriji u svrhe sopstvene promocije. Degutantno i populistički, u URA maniru, kriju nedostatak sopstvenih kapaciteta iza znamenitih ljudi, kao što je Petar Sinanović Nagib, koji je za razliku od čelnika URA, bio istinski patriota, koji svoju ljubav prema domovini nikada nije unovčio, kao pojedinci iz ovog minornog političkog pokreta, čiji patriotizam građani mjere brojem preprodatih crnogorskih zastava za referendum", navodi se u saiopštenju DPS.

Građanski pokret URA je ranije danas predložila da se Sinanoviću podigne spomenik.

"Tužno izgleda građanima Podgorice kad vide ovakvo grebanje za svaki glas, i pokušaj da se sa pola mandata dođe na dvije trećine. Jer kako drugačije protumačiti da su se sjetili Nagiba baš pred izbore. Klub odbornika Demokratske partije socijalista podržava sve inicijative za odavanje priznanja znamenitim Podgoričanima, ali ne u populističke svrhe i pred izbore kao što to radi URA", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: