Komora fizioterapeuta: Stati na kraj lažnom predstavljanju

Fizioterapeut Srđan Kuzman prijetnje na društvenoj mreži prijavio policiji i inspektorima i kazao da se osjeća ugroženo

9157 pregleda 4 komentar(a)
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Predsjednica Komore fizioterapeuta Crne Gore Nataša Matković osudila je vrijeđanje ulcinjskog fizioterapeuta Srđana Kuzmana, kome je u nedjelju, nakon teksta u Vijestima “Masaža na crno i(ili) paravan za prostituciju”, sugrađanin H.G. preko instagrama uputio poruku “Pi..a ti mater, ku..o jedna bezobrazna”.

Kuzman je slučaj prijavio policiji i inspektorima i kazao da se osjeća ugroženo nakon te poruke.

On je kao licencirani fizioterapeut, ali i kao dugogodišnji civilni aktivista, bio sagovornik “Vijesti” na temu nelegalnog pružanja maserskih usluga na većini ulcinjskih kupališta.

Matković je nakon uvida u medicinsku dokumentaciju ljekara specijaliste i u izvjestaj Uprave policije, kao i u navode kolege Kuzmana, zaključila da je situacija alarmantna i da je potrebno da se ona kao predsjednica Komore fizioterapeuta Crne Gore, oglasi u cilju zaštite struke i licenciranih fizioterapeuta.

”Apelujem na nadležne institucije da odrade svoj posao do kraja. Ovim putem ih ohrabrujem, da u Komori i meni lično, imaju partnera u borbi i zaštiti kako pacijenata tako i kolega koji pružaju zdravstvenu zaštitu. Takođe, sve građane Crne Gore molim, da ukoliko primijete bilo kakve nepravilnosti, sumnjiva postupanja i potencijalno kršenje zakona, kontaktiraju nadležne službe za to, kako bi blagovremenim reakcijama spriječili ovako nemile scenarije”, stoji u reagovanju Matković.

Kazala je da se saosjeća sa ugroženim kolegom i da mu pruža maksimalnu podršku kako bi prevazišao stanje u kojem se nalazi, a sve u cilju brzog i kvalitetnog oporavka i vraćanja dnevnim i profesionalnim aktivnostima.

”Vrijeme je da se stane na kraj sivoj zoni, zloupotrebi struke, lažnom predstavljanju i degradiranju najhumanijeg poziva, koji omogućava oporavak i rehabilitaciju pacijenata. Želim da prenesem snažnu poruku jedinstva i odlučnosti, jer svi smo mi Srđan Kuzman”, navodi se na kraju reagovanja.

Kuzman je u tekstu kazao da gotovo da nema kupališta ili hotela u Ulcinju, koji ne pružaju tu vrstu usluge i ustvrdio da su to u stvari, većinom paravani za prostituciju.

”To je i potpuno logično kada se pogledaju astronomske cijene tih usluga. Za masažu čokoladom, koja se adekvatno može obaviti samo u SPA centrima, što znaju i laici, treba izdvojiti 55 eura. To je za pet eura više nego što košta jedan cijeli dan u Igalu sa spavanjem, doručkom, ručkom i večerom i tri ili pet masaža, koje usput, obavljaju iskusni profesionalci. Treba li tu nešto dodati”, naveo je, između ostalog Kuzman u tekstu.

Kuzman je “Vijestima” kazao da je doživio traumu i da je odmah, nakon što mu je stigla poruka, prekinuo posao i otkazao sve zakazane termine.

”Ovo u svom gradu još nijesam doživio... Ne osjećam se dobro”, kazao je tada Kuzman.

- Za relaks masažu od pola sata - 35 eura, za sat - 65 eura, za masaža miks - 100 eura, elektrostimulacija mišića od 20 do 40 eura, masaža čokoladom 55 eura...

To, između ostalog, stoji na reklamnom panou jednog ulcinjskog kupališta na Velikoj plaži, uprkos tome što Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom nije predvidjelo objekte ili lokacije za pružanje fizioterapeutskih i maserskih usluga na gradskim plažama.

”Na svim kupalištima u opštini Ulcinj nijesu predviđene lokacije za pružanje usluga masiranja, već se iste obavljaju bez dozvole i odobrenja”, stoji u odgovoru PR službe JP na pitanja “Vijesti”.

Povezani članci

28. Avgust 2022.

Masaža na crno i(li) paravan za prostituciju

Bonus video: