Berane: Petog oktobra besplatan upis u biblioteci za sve studente

Pored toga, Centralna univerzitetska biblioteka organizuje i Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama. Ova manifestacija podrazumijeva organizovanje prezentacija i predavanja namijenjenih akademskom osoblju, studentima i bibliotekarima
89 pregleda 0 komentar(a)
MArgita Lalić
MArgita Lalić
Ažurirano: 04.10.2017. 14:50h

Narodna biblioteka “Dr Radovan Lalić” u Beranama podržaće akciju pod nazivom “Biblioteke za studente”, kojom je predviđeno da 5. Oktobra, odnosno sjutra, upis u biblioteku bude besplatan za sve studente, bez obzira na to da li pohađaju državi ili neki od privatnih univerziteta.

Cilj ove akcije, kako je saopšteno, je simboličan doprinos afirmaciji bibliotečko-informacione struke, ali i doprinos visokom obrazovanju u Crnoj Gori.

Pored toga, Centralna univerzitetska biblioteka organizuje i Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama. Ova manifestacija podrazumijeva organizovanje prezentacija i predavanja namijenjenih akademskom osoblju, studentima i bibliotekarima.

Tim povodom, Narodna biblioteka “Dr Radovan Lalić” u Beranama organizovaće sjutra izložbu knjiga iz legata Margite Lalić Terzić.

Lalić Terzić je kćerka pokojnog prof dr Radovana Lalića, po kojem biblioteka u ovom gradu nosi ime. Ona je ove godine poklonila veliki broj knjiga biblioteci u nak sjećanja na njenog oca.

Bonus video: