Ljumović: Podrška rektorki bez dvojbe

"Želim svaki uspjeh u tom poslu da podijelim sa svima, od predsjednika Vlade do svih zaposlenih u Ministarstvu kulture, a svaki neuspjeh je samo moj“
161 pregleda 37 komentar(a)
Janko Ljumović, Foto: Savo Prelević
Janko Ljumović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2017. 10:05h

Ministar kulture Janko Ljumović, koji je podnio ostavku na tu funkciju, poručio je da je bez dvojbe podržao rektorku Univerziteta Crne Gore (UCG) Radmilu Vojvodić, i saopštio da se sada vraća profesorskom poslu.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore smijenio je juče rektorku Radmilu Vojvodić. Za vršioca dužnosti do izbora novog rektora, a kako su "Vijesti" već najavile, izabran je doskorašnji dekan Pomorskog fakulteta Danilo Nikolić.

Ljumović je kazao da je poziv profesora i saradnika Fakulteta dramskih umjetnosti i na poziv grupe profesora UCG da bude potpisnik saopštenja povodom odluke Upravnog odbora UCG da smijeni Vojvodić, prihvatio kao dio akademske porodice kojoj pripada od 2001. godine.

"Prihvatio bez dvojbe. Kada sam pročitao tekst saopštenja zaključio sam da je moralno da istog dana podnesem ostavku na mjesto ministra kulture u 41. Vladi Crne Gore. Medije i javnost obavještavam danas, jer sam cijenio da je red da informaciju o mojoj ostavci treba prvo da pruži Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore“, naveo je Ljumović.

On je kazao da je posao ministra kulture obavljao shodno svojim znanjima i imao izuzetno kvalitetnu komunikaciju sa svim akterima tog složenog posla.

"Želim svaki uspjeh u tom poslu da podijelim sa svima, od predsjednika Vlade do svih zaposlenih u Ministarstvu kulture, a svaki neuspjeh je samo moj“, poručio je Ljumović.

On je kazao da se nakon razrješenja koje će uslijediti, vraća u potpunosti profesorskom poslu uvjeren da je Univerzitet mjesto na kome se gradi elita čija djela doprinose razvoju društva.

Bonus video: