Zna li Marta Šćepanović gdje je i čije je Kapetanovo jezero?

Reagovanje mještana Veljeg Dubokog na tvrdnje predsjednice Opštine Kolašin

10815 pregleda 23 komentar(a)
Asfalt podijelio javnost, Foto: Privatna arhiva
Asfalt podijelio javnost, Foto: Privatna arhiva

Mještani Veljeg Dubokog reagovali su na izjave predsjednice Opštine Kolašin Marte Šćepanović, koje je iznijela u tekstu “Bez pitanja asfaltirana kolašinska teritorija”. Oni tvrde da se Šćepanović “neobjašnjivo, sebično i, mora se reći politički ostrašćeno i osvetoljubivo”, buni što se Opština Nikšić, kako navode, “drznula da, nimanje ni više, nego asfaltira Veljedubočanima i okolnim katunima put do Kapetanovog jezera”.

”Koji kolašinska opština decenijama nije u stanju, ili bolje reći u htjenju, ne da asfaltira, nego ni da upristoji, da mještani mogu bezbjedno izdizati i zdizati sa svog katuna. Što je još čudnije, buni se i žesti, zanemarujući činjenicu da je nesebičnim i dobročiniteljskim zalaganjem funkcionera i poslanika iz Nikšića, sredstva za pomenute radove opredijelila Uprava za javne radove, koja je valjda jednako krovna za sve opštine. Ima li primjera iz života i ljudskog razuma i logike da se neko ljuti kad mu drugi dobro čini, pa još hoće da dobročinitelje pozove na odgovornost, kao da su bezmalo učinili neko krivično djelo, a ne dobro narodu koji to decenijama očajnički iščekuje?

I sve to, umjesto da je, kad se već predstavlja domaćinom u svojoj kući, došla sa zdravicom i kolegijalno i saradnički se pridružila i dala svoj domaćinski doprinos da se jedan dio makar naspe i povalja prema Veljem Dubokom, jer su to mještani i tražili, pa iako ona kaže da je o svemu saznala iz medija - što je potpuno netačno. Pa sve i to da se s jadom pregori, nego joj neki pusti ekolozi prenose, a ona se još nije ni udostojila da posjeti Kapetanovo jezero, da se asfaltom zagađuje jezero i okolina. Da zimi vodostoj narasta i preplavljuje put, jer navodno nema protočnosti, što je čista laž. Jezero je i prije, a sad je pogotovo bezbjedno urađeno, oticalo sasvim dovoljno da voda do puta nikad nije dosezala.

Istina je nešto drugo - katun i jezero zagađuju, uništavaju i kako oni kažu devastiraju, decenijama upravo kolašinski vlastodršci, svojim nemarom i nebrigom - a sad se sjetili da je njihova teritorija, iako i sami ne znaju dokle im je teritorija. Kamo sreće da smo odavno pripojeni nikšićkoj opštini. Još kaže, jer je to valjda tako uoči izbora korisno reći, da je ovih dana Opština Kolašin sanirala put s kolašinske strane prema Kapetanovom jezeru. Stari Veljedubočani bi rekli “tako im se usirilo” jer, ako oni zovu sanacijom to što su, na vapaj mještana, poslali neku igračku odmašine da čačne na dva potoka od obilne kiše razoreni put, onda smo mi presrećni što tako silno brinu o nama. A kako je i to urađeno, najbolje svjedoči terenska stvarnost da je putem preko ta dva potoka teže sad proći nego prije kiša i tobožnje popravke. Uostalom, ako su tako brižni, neka i predsjednica i svi zajedno sjednu i prodrmaju se tim slomovratom, što se samo slučajno zove put, pa da se u sve navedeno uvjere. Jer ovo je ovako, a to potvrđuje svaki istinski Veljedubočanin, osim ako ima koji rijetki i zlonamjerni izuzetak, koji to i nije”, piše u reagovanju koje je u ime mještana potpisao Maksim Drašković.

Bonus video: