U Kolašinu mijenjaju režim saobraćaja zbog auto-puta

Jednosmejerno će se saobraćati u devet ulica, odnosno djelovima tih saobraćajnica. Javni parking prostori su privremeni parkinzi, a prema novom predloženom režimu saobraćaja to su lokacije iza zgrade Odjeljenja bezbjednosti, između ulica Mirka Vešovića i Mirka Vešovića I, u Ulici generala Anđelića, pored zgrade Osnovnog suda

5701 pregleda 5 komentar(a)
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović

Opština Kolašin pokušaće da novim predlogom odluke o regulaciji saobraćaja riješi mnogobrojne probleme u toj oblasti u centru grada, koji su naročito vidljivi nakon otvaranja auto-puta.

Među razlozima za novi način regulisanja saobraćaja, kako je navedeno, je “povećanje propusne moći saobraćajnica kako bi se na kvalitetan način zadovoljile potrebe građana”. Zbog povećanog broja vozila, koji je uzrokovao nastanak problema stacionarnog saobraćaja, odnosno parkiranja, povećan protok i gustina saobraćaja, konstatuju u Opštini, javila se potreba za promjene režima saobraćaja u određenim ulicama i određivanja privremenih parkirališta.

Prema predlogu odluke, jednosmejerno će se saobraćati u devet ulica, odnosno djelovima tih saobraćajnica - Prote Jagoša Simonovića, Buda Tomovića, Palih partizanki, Generala Bulatovića, Ranka i Strahinje Milošević, 29. decembra, Generala Anđelića, Milivoja Bulatovića I. Ulice u kojima se može odvijati saobraćaj za teretna i priključna vozila preko 12 tona nosivosti su Junaka Mojkovačke bitke, Radoša Maškovića, Dunje Đokić, zaobilaznica, Milivoja Bulatovića, Željeznička i Bjelasička.

Javni parking prostori su privremeni parkinzi, a prema novom predloženom režimu saobraćaja to su lokacije iza zgrade Odjeljenja bezbjednosti, između ulica Mirka Vešovića i Mirka Vešovića I, u Ulici generala Anđelića, pored zgrade Osnovnog suda. Dodatno, parkiranje dozvoljeno je u ulicama Milutina Lakićevića, Buda Tomovića, Palih partizanki u dijelu od Trga boraca do Ulice junaka Breze.

”Zaposleni u organima lokalne uprave, Upravi za nekretnine-katastru, Komunalnom, Upravi prihoda i carina, Nacionalnom parku “Biogradska gora”, vozila parkiraju u garaži Opštine, u Spomen domu. Parking prostor za taksi vozila određuje se na kolovozu Ulice Mirka Vešovića (naspram zgrade “Planinar”), na autobuskoj i željezničkoj stanici, na Trgu Vukmana Kruščića”, predloženo je novom Odlukom.

Kao pješačke zone definisani su dva gradska trga, Ulica IV proleterske, Ulica generala Anđelića, od ukrštanja sa Ulicom 13. jula do IV proleterske. Pješačka zona je i dio Ulice Boška Rašovića, od Ulice Toška i Jovana do Ulice 29. decembra, ponedjeljkom od sedam do 14 sati.

Bonus video: