Čučković Vujnović Komnenoviću: Neshvatljivo je da ustupite prostoriju, a da poslije dva dana odustanete

"Nije istina da smo tražili da nam ustupite tu prostoriju cijeli dan nego u terminu od 7.30h do 12.45h", poručila je Čučković Vujnović Komnenoviću

10381 pregleda 7 komentar(a)
SMŠ "Mladost", Foto: SMŠ
SMŠ "Mladost", Foto: SMŠ

Direktorica Javne ustanove (JU) Srednja mješovita škola (SMŠ) "Mladost" iz Tivta Marija Čučković Vujnović poručila je predsjedniku Opštine Tivat Željku Komnenoviću da je neshvatljivo je da on (Komnenović) prvo ustupi jednu prostoriju u staroj zgradi Opštine Tivat za potrebe organizovanja nastave, a zatim poslije dva dana da odustane od iste.

Ona je reagovala povodom konstatacija koje je Komnenović naveo u tekstu "Učenici prvog razreda tivatske SMŠ "Mladost" nijesu počeli nastavu po dogovoru", objavljenom u petak 9. septembra na Portalu Vijesti.

"Neshvatljivo je da prvo ustupite jednu prostoriju u staroj zgradi Opštine Tivat za potrebe organizovanja nastave, a zatim poslije dva dana da odustanete od iste. Nije istina da smo tražili da nam ustupite tu prostoriju cijeli dan nego u terminu od 7.30h do 12.45h", poručila je Čučković Vujnović Komnenoviću.

Ona je dodala da je uprava škole riješila problem nedostatka jedne učionice u okviru školske biblioteke čime su kako je kazala riješili ovaj problem.

"Što se tiče rada škole niste ni kompententni ni nadležni da ocjenjujete "nesposobnost i neodgovornost" uprave škole za pripremu tekuće školske godine koje su počele u maju 2022. godine. Tada ste nam ukazali da ne možemo računati na podršku Opštine, što se tiče ustupanja prostora - što je i konstatovano na sjednici Nastavničkog vijeća škole. Svi neophodni zadaci za početak nove školske godine završeni su 25.8.2022 godine", rekla je Čučković Vujnović.

Direktorica SMŠ "Mladost" je navela da na sastanku koji je održan u Opštini Tivat 9. septembra ove godine nije bilo riječi o uplati 300 eura za nabavku sredstava za održavanje higijene.

"Račun za higijenu od 300 eura poslat je imejlom sekretarki za društvene djelatnosti, jer nam je saopšteno da Opština može finansijski pomoći ako imamo neke račune koji se odnose na održavanje higijene. Napominjem g-dine predsjedniče da je u tom imejlu navedeno "ako ste u mogućnosti" da platite školi dio računa za higijenu, nikako naredba da nam pod obavezno platite 300 eura", poručila je Čučković Vujnović.

Ona je kazala da je tačno da su sredstva koje se uplaćuju od Ministarstva prosvjete nedovoljna za održavanje ovako velikog objekta, te da zato moraju svi kao zajednica uložiti dodatne napore da ovaj kao i svi drugi problemi budu rješavani zajedno.

"Važno je napomenuti da škole nisu samodohodovne ustanove već da zavise od sredstava koje će im uplatiti Ministarstvo ili Opština (ako su predviđena budžetom za tekuću godinu). Tačno je da su kapaciteti naše škole odavno postali premali za potrebe nesmetanog odvijanja obrazovnog procesa, ali ste Vi bili jedan od glavnih inicijatora da se otvori obrazovni program Elektrotehničar za razvoj veb i mobilnih aplikacija. U narednim godinama kako se ovaj obrazovni program bude razvijao škola će se suočavati ne samo sa materijalnim problemima već i sa kadrovskim i problemima vezanim za prostorni kapacitet koje očigledno škola nema", poručila je direktorica SMŠ "Mladost".

Ona je poručila i da je prema tekstu objavljenom na portalu Vijesti činjenica da Komnenoviću SMŠ "Mladost" predstavlja ogroman teret.

"Napominjem da su brojna preduzeća, ustanove, pojedinci ne samo iz našeg grada, nego sa područja cijele Boke pomagali i pomažu školu, njene aktivnosti, takmičenja učenika na što su im kolektiv i učenici neizmjerno zahvalni. Iz objavljenog teksta se lako može uočiti politička retorika čiji sam ja veliki protivnik. Iz tog razloga Vas molim da JU SMŠ "Mladost" izuzmete iz tog konteksta. Na kraju ne bih dalje da vodim prepisku sa Vama. Uprava, Nastavničko vijeće i učenici naše škole podržavaće i dalje sve obrazovne, kulturne, sportske i druge aktivnosti Opštine Tivat", zaključila je Čučković Vujnović.

Bonus video: