"Način na koji je Vojvodić vladala UCG se vratio kao bumerang"

"Ona jeste prvi rektor u istoriji UCG koji je smijenjen, ali je ona i ta koja je blokirala izbore legitimno izabranih dekana"
64 pregleda 16 komentar(a)
Daliborka Uljarević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Daliborka Uljarević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 03.10.2017. 15:46h

U nevladinoj organizaciji Centar za građansko obrazovanje, smatraju da je rektorka Radmila Vojvodić samo postala žrtva politike koja ju je i dovela na rukovodeće mjesto akademske institucije.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore smijenio je danas rektorku Radmilu Vojvodić, a za njenu smjenu glasalo je 12 od 15 članova UO. Vojvodić je na konferenciji za medije poručila da će njena smjena “dobiti i epilog pred nadležnim sudovima”.

Izvršna direktorka CGO-a Daliborka Uljarević kaže za TV Vijesti da je jedan od razloga smjene i način na koji je upravljala Univerzitetom, te da nema sumnje da će i sljedeći rektor biti neko iz redova Demokratske partije socijalista, koji, smatra Uljarević, Univerzitet Crne Gore uzima u svoje ruke.

"Ona jeste prvi rektor u istoriji UCG koji je smijenjen, ali je ona i ta koja je blokirala izbore legitimno izabranih dekana, što je takođe bilo prvi put viđeno u istoriji crnogorskog Univerziteta. Suštinski način na koji je ona vladala, namjerno koristim termin vladala, a ne neki drugi, iako se radi o akademskoj instituciji je ono što se njoj vratilo kao bumerang.... UCG koji je bio i ostao dio partijskih pregrupisavanja, odnosno dio nekog plijena koji je dijeljen unutarkoaliciono, sad vidimo da ga DPS preuzima za sebe. Ne treba imati sumnje da će sledeći rektor biti neko ko će biti zaista reprezent volje akademskih struktura. I sledeći rektor će sigurno biti imenovan po partijskoj liniji", kazala je Uljarević.

Bonus video: