Brđanin: Intenziviranje saradnje Uprave policije sa policijskim službama Australije

Dalja konkretizacija aktivnosti o unaprjeđenju saradnje nastaviće se posredstvom oficira za vezu Nacionalne policije Australije, saopštio je Anderson

4542 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštio je da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje sa Australijom u oblasti sajber bezbjednosti, granične bezbjednosti na moru, borbe protiv terorizma, kao i zaštite VIP ličnosti.

Brđanin se danas sastao sa zamjenikom ambasadora Australije Filipom Andersonom.

Tokom prvog zvaničnog susreta, kako je saopšteno iz Uprave policije, apostrofiran je prijateljski odnos dvije zemlje.

"Na sastanku je istaknuta intenzivna saradnja Uprava policije, posredstvom NCB Interpola i Finansijsko obavještajne jedinice, koja se ostvaruje sa policijskim službama Australije."

Dodaje se da se saradnja ogleda u razmjeni operativnih informacija i kontinuiranom sprovođenju niza aktivnosti na otkrivanju, dokumentovanju i procesuiranju kriminalnih grupa koje potiču iz Crne Gore.

Osim toga, kako se navodi, značajan dio saradnje policije dvije zemlje se odvija kroz sprovođenje međunarodnih potraga, ekstradicija, ali i suzbijanje svih vidova kriminaliteta.

Anderson se zahvalio na konstruktivnim prijedlozima o unaprjeđenju saradnje i saopštio da će se dalja konkretizacija aktivnosti nastaviti posredstvom oficira za vezu Nacionalne policije Australije.

Brđanin se, kako navode, u završnici sastanka zahvalio Andersonu na prijateljskoj posjeti

"Istakao je otvorenost Uprave policije za intenziviranje saradnje u oblastima od obostranog interesa, u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: