Vlada odobrila upis za još 29 studenata

Sa Univerziteta Crne Gore (UCG) saopšteno je da je Senat na zahtjev dva fakulteta utvrdio predlog da se odobri dodatni upis kandidata koji su položili prijemni ispit kao dodatni uslov

5981 pregleda 1 komentar(a)
Na fakultetima 3.423 mjesta za brucoše (zgrada Rektorata UCG), Foto: BORIS PEJOVIC
Na fakultetima 3.423 mjesta za brucoše (zgrada Rektorata UCG), Foto: BORIS PEJOVIC

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odobrila upis dodatnog broja studenata na Medicinskom i Arhitektonskom fakultetu.

Sa Univerziteta Crne Gore (UCG) saopšteno je da je Senat na zahtjev dva fakulteta utvrdio predlog da se odobri dodatni upis kandidata koji su položili prijemni ispit kao dodatni uslov.

Kazali su da je na studijskom programu Medicina odobren upis dodatnih 18, a na Arhitekturi još 11 studenata.

”Upis dodatnog broja studenata ne ugrožava kriterijume kvaliteta organizacije nastave i realizacija je u nadležnosti dekana Medicinskog i Arhitektonskog fakulteta”, saopštili su.

Vlada je juče izmijenila odluku o broju studenata za upis na prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2022/2023. godinu. U odluci se navodi da na Arhitektonskom fakultetu ima 61 mjesto, dok na Medicinskom fakultetu ima mjesta za 203 studenta, od kojih 58 na studijskom programu Medicina...

Zahtjev Medicinskog fakulteta za odobrenje dodatnog broja studenata za upis na studijski program Medicina temelji se na dokumentu Plan ljudskih resursa u zdravstvu za period 2013-2022. i projekciji dostizanja trendova u Evropi - 260 ljekara na 100.000 stanovnika.

Bonus video: