Vlaović i Bošnjak: Umjetnost idealan medij za emancipaciju žena u svim sferama društva

Na sastanku pokrenuta i tema koja se tiče Muzeja žena Crne Gore, o čemu će više biti riječi na konferenciji tokom oktobra

3561 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar

Pitanje ženskih prava i ostvarivanje rodne ravnopravnosti u punom kapacitetu u Crnoj Gori trebalo bi da bude jedan od glavnih zadataka našeg društva.

To je, kako se navodi u saopštenju PR Centra, poručeno na današnjem sastanku ministarke kulture i medija, Maše Vlaović i potpredsjednice Skupštine i kopredsjednice Ženskog kluba, Branke Bošnjak.

Na sastanku je, kako je saopšteno, dogovorena zajednička realizacija brojnih aktivnosti u cilju osnaživanja žena u Crnoj Gori da se aktivnije uključe u procese odlučivanja, a cilj je napredak i unapređjenje rodnih politika.

"Vlaović i Bošnjak su saglasne da je umjetnost, kao prostor slobode, idealan medij za emancipaciju žena u svim sferama našeg društva", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je tim povodom, pokrenuta i tema koja se tiče Muzeja žena Crne Gore, o čemu će više biti riječi na konferenciji tokom oktobra.

Planirano je, kako kažu, u narednom periodu i održavanje konferencija i izložbi sa temama koje se odnose na položaj žena u društvu.

Bonus video: