Smolović pokušava da dođe do glasova preko penzionera?

Čabarkapa navodi da je ovo udruženje danas obavijestilo i ASK „jer je očigledno da se zloupotrebljava mjesec dana prije održavanja lokalnih izbora u Bijelom Polju imovima i sredstva opštine Bijelo Polje, bez bilo kakvih odluka kršeći zakonske obaveze, a u korist jedne političke partije DPS“

8924 pregleda 5 komentar(a)
Smolović, Foto: Jadranka Ćetković
Smolović, Foto: Jadranka Ćetković

Pokret penzionera Crne Gore je danas podnio krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju protiv, Predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića zbog zloupotrebe službenog položaja i predsjednika Udruženja penzionera Bijelo Polje Milana Minića, saopšteno je iz tog udruženja.

Predsjednik Pokreta Penzionera Crne Gore Svetozar Čabarkapa navodi da je ovo udruženje danas obavijestilo i Agenciju za sprečavanje korupcije, „jer je očigledno da se zloupotrebljava mjesec dana prije održavanja lokalnih izbora u Bijelom Polju imovima i sredstva opštine Bijelo Polje, bez bilo kakvih odluka kršeći zakonske obaveze, a u korist jedne političke partije DPS“.

"Očigledno da Smolović pokužava da dođe do glasova penzionera najavljujući dodjelu stanova i zemljišta udruženju čiji su članovi bliski ovoj partiji, gdje bi iste dijelili njihovim članovima, bez obzira na zakonske obaveze“, navodi Čabarkapa.

U prilogu ovom, dodaje Čabarkapa, govori i najava Petra Smolovića preko sajta Opštine Bijelo Polje da će dodijeliti opštinsku zemlju njihovoj nevladinoj organizaciji, udruženju penzionera Bijelo Polje, kao i javni tender koje je ovo udruženje objavilo na istom sajtu, iako nije registrovano za obavljanje privrednih djelatnosti.

„Pokret penzionera Crne Gore je već ranije najavio, da će protiv svih lica koji budu zloupotrebljavali službeni položaj djeleći imovinu i sredstva gradjana penzionerima na nezakonit način, podnijeti krivičnu prijavu. Očigledno da se već krenulo zloupotrebama doći do novca i imovine gradjana u cilju kupovine glasova u ovom slučaju glasova penzionera. Pozivamo sve penzionere Crne Gore, da se suprostave svim ovakvim i sličnim zloupotrebama,“ zaključio je Čabarkapa.

Bonus video: