Bečić: Težiti ka pametnom, inkluzivnom i klimatski održivom razvoju

"Kada sam prošle godine kao predsjednik Skupštine Crne Gore proglasio Dan ekološke države za državni praznik, čvrsto sam vjerovao da je to istinski doprinos i još jedan korak ka utemeljenju ekologije kao polazne tačke okupljanja svih generacija", kazao je lider Demokrata

2144 pregleda 3 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić čestitao je građanima 20. septembar - Dan ekološke države, koji se danas prvi put obilježava kao državni praznik.

"U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima najsrdačnije čestitam Dan ekološke države, jedan od najljepših praznika koji naša nevjerovatno lijepa i prirodnim resursima bogata država po prvi put obilježava. Nepokolebljiva riješenost za očuvanjem životne sredine daće vjetar u leđa i podsticaj budućim generacijama da teže ka pametnom, inkluzivnom i klimatski održivom razvoju.

"Kada sam prošle godine kao predsjednik Skupštine Crne Gore proglasio Dan ekološke države za državni praznik, čvrsto sam vjerovao da je to istinski doprinos i još jedan korak ka utemeljenju ekologije kao polazne tačke okupljanja svih generacija", naveo je Bečić u čestitki.

Bonus video: