Smolović: Netačne tvrdnje Pokreta penzionera

Pokret penzionera podnio krivičnu prijavu protiv Smolovića, zbog kako su naveli zloupotrebe službenog položaja, kao i protiv predsjednika Udruženja penzionera Bijelo Polje Milana Minića

5335 pregleda 2 komentar(a)
Smolović, Foto: Jadranka Ćetković
Smolović, Foto: Jadranka Ćetković

Predsjednik Opštine Petar Smolović je u odgovoru "Vijestima" kazao da nije tačno da se sastajao sa članovima Udruženja penzionera Bijelog Polja kako bi najavio dodjelu stanova i zemljišta, kako to tvrde u Pokretu penzionera, već da se to udruženje Opštini obratilo prošle godine, da im ustupi parcele pored već postojećih zgrada za penzionere na Ribarevinama, što je prošlo i kroz skupštinsku proceduru.

Pokret penzionera je juče podnio krivičnu prijavu protiv Smolovića, zbog kako su naveli "zloupotrebe službenog položaja", kao i protiv predsjednika Udruženja penzionera Bijelo Polje Milana Minića.

U prijavi, koju potpisuje predsjednik Pokreta penzionera Svetozar Čabarkapa, navodi se da je "Smolović sastankom sa članovima Udruženja penzionera pokušao da dođe do glasova penzionera, najavljujući dodjelu stanova i zemljišta udruženju čiji su članovi bliski ovoj partiji, gdje bi iste dijelili njihovim članovima, bez obzira na zakonske obaveze".

Smolović je za "Vijesti" podsjetio da se Udruženje penzionera Bijelog Polja, koje broji preko 6.000 članova Opštini obratilo za pomoć u rješavanju problema stambenom smejštaja svih penzionera na teritoriji te opštine.

Udruženje je tražilo da im Opština ustupi plac pored već izgrađenih zgrada za penzionere na Ribarevinama.

"Ja sam u skladu sa zakonom i svojim ovlaćenjima predložio Odluku a Skupstina opštine je jednoglasno usvojila, da se predmetne parcele, ustupe udruženju penzionera“, kazao je Smolović.

Povezani članci

20. Septembar 2022.

Smolović pokušava da dođe do glasova preko penzionera?

Bonus video: