U Beranama obilježen Dan otvorenih vrata

Pripadnici policije su svim zainteresovanim građanima omogućili da posjete prostorije Centra bezbjednosti i upoznaju se sa naoružanjem i opremom koju službenici policije posjeduju i koriste
475 pregleda 0 komentar(a)
Dan otvorenih vrata Berane, Foto: Tufik Softić
Dan otvorenih vrata Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 02.10.2017. 15:39h

Povodom obilježavanja 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, Ministarstvo i Uprava policije organizovali su “Dan otvorenih vrata” u Centru bezbjednosti Berane.

Vođeni sloganom “U službi građana Crne Gore“, pripadnici policije su svim zainteresovanim građanima omogućili da posjete prostorije Centra bezbjednosti i upoznaju se sa naoružanjem i opremom koju službenici policije posjeduju i koriste.

Komandir Stanice policije u Centru bezbjednosti Berane Marijan Račić, kazao je da su od 25. septembra počeli sa aktivnostima u osnovnim i srednjim školama na teritoriji naše opštine.

U srednjim školama održali su predavanja na temu prevencija vršnjačkog nasilja i upotrebe opojnih sredstava, dok su u osnovnim školama izvođeni časovi iz bezbjednosti saobraćaja.

„Dan otvorenih vrata obilježili smo organizovanjem izložbe opreme i naoružanja koju posjedujemo, u nadi da što više policijski posao približimo građanima i da razbijemo stereotip da naše prostorije nisu dostupne njima.Cilj je da napravimo kontakt sa građanima kako bi postigli bolju zajedničku saradnju, a rezultat toga bi bio povećanje bezbjednosti na što viši nivo. Nastavićemo da obavljamo ovakve aktivnosti i u narednom periodu, u nadi da ćemo i dalje praviti sponu između građana i policije kako bi svi bili bezbjedni“, kazao je Račić.

Bonus video: