Vojvodić: Odluke Upravnog odbora nezakonite bez izjašnjenja Senata

O stavu Senata, odmah po okončanju sjednice 6. oktobra, Upravni odbor će biti blagovremeno obaviješten, kazala je rektorka Univerziteta Crne Gore
138 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2017. 14:41h

Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić kazala je svaka eventualna odluka donijeta na sjednici koju je Upravni odbor UCG zakazao za utorak, 3. oktobar, nezakonita i suprotna Statutu UCG.

Kako napominje, bilo kakvo donošenje odluke nemoguće je bez prethodnog sazivanja sjednice Senata, koja je zakazana za petak, 6. oktobar.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UOUCG) saopštio je da će sjutra donijeti odluku o inicijativi za razrješenje rektorke Univerziteta Radmile Vojvodić.

"Poštovani Predsjedniče i članovi Upravnog odbora, budući da je predsjednik Upravnog odbora zakazao sjednicu Upravnog odbora sa jedinom tačkom Dnevnog reda po pitanju inicijative za razrješenje rektora - i prije planiranog održavanja sjednice Senata UCG i bez pribavljenog izjašnjenja Senata iz stava 4 člana 55 Statuta UCG - jasno je da je bilo kakvo odlučivanje bez stava Senata suprotno članu 55 Statuta UCG i u krajnjem nezakonito," ističe Vojvodić.

Ona je obavijestila Upravni odbor UCG da današnja sjednica Senata Univerziteta Crne Gore nije održana zbog nedostatka kvoruma i da je nova zakazana u skladu sa članom 55 stav 4 Statuta UCG u razumnom roku.

"I lično izjašnjenje i zakazivanje sjednice Senata obavila sam kao rektor hitno. Uvažavajući obaveze i moguću spriječenost senatora, i s obzirom na vikend dane, po uobičajenom tumačenju razumnog roka i sudske prakse, sjednica Senata je zakazana za 06. oktobar tekuće godine," kazala je Vojvodić.

O izjašnjenju Senata, odmah po okončanju sjednice Senata 6. oktobra, dodaje, Upravni odbor će biti blagovremeno obaviješten.

Vojvodić je Upravnom odboru UCG dostavila i zvanično pravno tumačenje nezavisne advokatske kancelarije.

Galerija

Bonus video: