"U ponedjeljak otvaranje novog mosta na Tari"

Šćepanović je, obišla završne radove dionice auto-puta “Princeza Ksenija” na potezu od petlje “Mateševo” koja auto-put povezuje sa regionalnim putem Kolašin – Mateševo

8572 pregleda 2 komentar(a)
Šćepanović obišla radove dionice auto-puta “Princeza Ksenija”, Foto: Opština Kolašin
Šćepanović obišla radove dionice auto-puta “Princeza Ksenija”, Foto: Opština Kolašin

Za ponedjeljak. 26. septembar, najavljeno je otvaranje za saobraćaj novog mosta na Tari, saopštili su iz Kabineta predsjednice Opštine Kolašin Marte Šćepanović.

Šćepanović je, kako se navodi, obišla završne radove dionice auto-puta “Princeza Ksenija” na potezu od petlje “Mateševo” koja auto-put povezuje sa regionalnim putem Kolašin – Mateševo.

Marta Šćepanović auto put
foto: Opština Kolašin

U toku je, kako je saopšteno, postavljanje habajućeg, tj. završnog sloja asfalta na dijelu izlaska s auto-puta, u dužini 1,4km, koji je na dan otvaranja auto-puta ostao nezavršen.

U razgovoru sa predsjednicom Šćepanović, predstavnici izvođača radova najavili su za ponedjeljak, 26. septembar, otvaranje za saobraćaj novog mosta na Tari, dužine 56 metara čija je izgradnja planirana rekonstrukcijom puta R13, Bioče – Mateševo – Kolašin, uključujući i novi most koji grade preko rijeke Drcke.

Marta Šćepanović auto put
foto: Opština Kolašin

"Prema najavama izvođača radova, rekonstrukcija preostalih 10km regionalnog puta Kolašin – Mateševo, počinje za petnaestak dana. Vrijednost te investicije je 6,4 mil eura sa uračunatim PDV-om, investitor je “MONTEPUT” d.o.o. a izvođač radova građevinska kompanija “BEMAX” d.o.o. Rok za završetak radova je osam kalendarskih mjeseci od uvođenja izvođača u posao", navodi se u saopštenju.

Bonus video: