čestitala Roš Hašanu, jevrejsku Novu godinu

Đurović: Pripadnici jevrejskog naroda u Crnoj Gori oduvijek davali doprinos miru i stabilnosti

"Učinimo sve što je moguće da među nama prevladaju ljubav, tolerancija, razumijevanje i solidarnost", poručila je Đurović

1153 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom Roš Hašane, jevrejske Nove godine, predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nini Ofner Bokan, vrhovnom rabinu Crne Gore Lucianu Moši Preleviću i svim Jevrejima u Crnoj Gori i širom svijeta.

"Na današnji praznik prisjećamo se značajnih događaja iz prošlosti i postavljamo sebi zadatak da svakog dana budemo bolji i pravedniji ljudi, da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna i da se molimo za dobro naših najmilijih, prijatelja i komšija. Učinimo sve što je moguće da među nama prevladaju ljubav, tolerancija, razumijevanje i solidarnost", poručila je Đurović.

Ona je u svojoj čestitki istakla da su pripadnici jevrejskog naroda u Crnoj Gori oduvijek bili posvećeni tim vrijednostima i da su davali maksimalan doprinos miru i stabilnosti naše zemlje.

"Zauzvrat, država Crna Gora je bila njihov pouzdan prijatelj i partner i vodila je računa o njihovim pravima i statusu. Tako će biti i ubuduće. Svaka nova godina daje nam priliku da učinimo korak više da poboljšamo taj odnos i da napredujemo kao ljudi. U tom duhu, svim Jevrejima u Crnoj Gori i širom svijeta želim srećnu, uspješnu i blagoslovenu godinu, uz radosni pozdrav Šana tova!", piše u čestitki.