Na Ski centru "Cmiljača" oprema pokradena, put odronjen

Mještani prijavljivali krađe na Ski centru “Cmiljača”, koji je bio jedina šansa za razvoj tog kraja

3403 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Na bjelopoljskoj strani Bjelasice pokraden je dio opreme namijenjene za izgradnju na radilištu Ski centra “Cmiljača”.

To je “Vijestima” kazao direktor NVO Bjelopoljski demokratski centar Zdravko Janjušević.

Radovi na Ski centru, podsjetio je on, obustavljeni su prije godinu dana, a u projekat je do sada uloženo oko 20 miliona eura.

”U pitanju je oprema koja je planirana za izgradnju Ski centra, a koja je bila skladištena, a dijelom i ugrađena na potezu planine Bjelasice. Zbog nemara investitora ili izvođača radova koji nisu obezbijedili adekvatnu zaštitu i osiguranje uređaja i opreme, vandali i šumokradice su otuđili dio imovine”, kazao je Janjušević, dodajući da su objekti bez ikakve zaštite i stražara.

Mještani pričaju da je na Bjelasici već mjesecima na djelu brutalno čerupanje svega čega su se dokopali.

Branislav Zejak iz sela Majstorovina, kroz koje prolazi glavni put, kazao je za “Vijesti” da je slučaj krađe sa gradilišta prijavljivao policiji, ali da do danas počinioci tih krivičnih djela nisu identifikovani.

”Podzemni kablovi za napajanje skijališta električnom energijom su počupani i spaljeni u neposrednoj blizini, kako bi se prodali u gvožđe. Počupani su i djelovi agregata za napajanje električnom energijom, a polomljena su i vrata i stakla sa kontejnera i stražarske kućiće”, kazao je Zejak.

Mještani su ogorčeni što se nije nastavilo sa izgradnjom Ski centra, koji je bio jedina šansa za razvoj tog kraja. Podsjećaju da je prve skijaše Bjelasica trebalo da dočeka u ovoj godini, ali od toga nema ništa.

Uz sve to, ističu mještani, došlo je do devastacije terena i odrona na putu koji se gradi prema Bjelasici, što će iziskivati ponovnu rekonstrukciju.

Bonus video: