Đurović čestitala Jom Kipur: Dan kada treba da se pokajemo i pomirimo, pružimo ruke jedni drugima...

Kako je istakla, Jevrejska zajednica je oduvijek bila na braniku tih principa i doprinosila multietničkom i multinacionalnom skladu u Crnoj Gori

2582 pregleda 2 komentar(a)
Đurović, Foto: Biljana Matijašević
Đurović, Foto: Biljana Matijašević

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović čestitala je praznik Jom Kipur svim pripadnicima jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

Ona je pripadnicima jevrejskog naroda poželjela da praznik provedu sa svojim najbližima, u dobrom zdravlju, blagostanju i raspoloženju.

"Jom Kipur je dan kada treba da se pokajemo i pomirimo, pružimo ruke jedni drugima i okrenemo se univerzalnim vrijednostima, kao što su ljubav, mir, tolerancija i solidarnost", navela je Đurović u čestitki.

Kako je istakla, Jevrejska zajednica je oduvijek bila na braniku tih principa i doprinosila multietničkom i multinacionalnom skladu u Crnoj Gori.

Đurović je kazala da se taj sklad i suživot mora brižljivo njegovati kako bi se ubrzao put ka EU, koji počiva na tim postulatima. "Ovaj dan pomirenja i nade nas inspiriše da budemo humaniji i pravedniji ljudi, te da svojim djelima doprinosimo jačanju međusobnog povjerenja i razumijevanja, slozi i prevazilaženju podjela", rekla je Đurović.

Ona je kazala da se za te ciljeve mora boriti svakodnevno i dati sve od sebe da se izgradi bolje društvo za sve građane.

Bonus video: